Μελόνι: Λέει οτι καταδικάζει τον φασισμό αλλά δεν αλλάζει το σύμβολο του κόμματός της

Μελόνι: Λέει οτι καταδικάζει τον φασισμό αλλά δεν αλλάζει το σύμβολο του κόμματός της
AP

Επιχειρώντας να μετριάσει την κριτική που δέχεται η αρχηγός του ακροδεξιού κόμματος της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, δηλώνει ότι καταδικάζει το φασισμό. Ωστόσο, δεν αλλάζει το σύμβολο του κόμματός της, στο οποίο υπάρχει σαφής αναφορά στον Μουσολίνι.

«Η ιταλική δεξιά, εδώ και δεκαετίες, έχει παραδώσει τον φασισμό στην Ιστορία, καταδικάζοντας χωρίς περιστροφές την στέρηση της δημοκρατίας και τους κατάπτυστους νόμους κατά των εβραίων», δήλωσε η Τζόρτζια Μελόνι, πρόεδρος του ιταλικού ακροδεξιού κόμματος Αδέλφια της Ιταλίας.

Σε μια προσπάθεια να περιορίσει τις κριτικές που της ασκούν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, η Μελόνι πρόσθεσε ότι η πιθανή νίκη των Αδελφών της Ιταλίας στις βουλευτικές εκλογές του ερχόμενου Σεπτεμβρίου δεν πρόκειται να προκαλέσει στην Ιταλία αυταρχική στροφή και ούτε την έξοδο της χώρας από το ευρώ.

Παράλληλα, απευθυνόμενη στους ξένους ανταποκριτές που εργάζονται στην Ιταλία, η Μελόνι υπογράμμισε ότι το κόμμα της καταδικάζει απερίφραστα τον ναζισμό και τον κομμουνισμό, «την μόνη ιδεολογία του περασμένου αιώνα η οποία παραμένει στην εξουσία σε ορισμένες χώρες και επιβιώνει παρά τις τραγικές αποτυχίες της».

Πολλοί σχολιαστές, όμως, τονίζουν στην Ιταλία ότι τα Αδέλφια της Ιταλίας συνεχίζουν να διατηρούν στο σύμβολό τους τη φλόγα που συμβολίζει τη διαρκώς αναμμένη φωτιά στον τάφο του φασίστα δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι· και ότι η ίδια η Μελόνι διατηρεί στενές σχέσεις με τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Ορμπάν, αλλά και το ισπανικό κόμμα Vox, το οποίο δεν έχει καταδικάσει με σαφήνεια την δικτατορία του στρατηγού Φρανθίσκο Φράνκο.

Εκτός αυτού, μέχρι πρότινος, όταν η ίδια η Μελόνι είχε κληθεί από σειρά δημοσιογράφων να καταδικάσει την φασιστική δικτατορία, είχε περιοριστεί να δηλώσει ότι «πρόκειται για μια ιστορική περίοδο, η οποία ανήκει οριστικά στο παρελθόν».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα