Μέρκελ: Δεν μπορούν οι αρχηγοί των κρατών να εμπλακούν στις τεχνικές διαβουλεύσεις

default image

Συνέντευξη Τύπου τις πρώτες πρωινές ώρες έδωσε η καγκελάριος που εξέφρασε την ελπίδα της πως το Σάββατο θα υπάρχει συμφωνία

“Το Eurogroup του Σαββάτου είναι αποφασιστικής σημασίας για την Ελλάδα”, δήλωσε η Καγκελάριος Μέρκελ από τις Βρυξέλλες μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής. Ερωτηθείσα για το κατά πόσο εξετάστηκε το σενάριο να μη βρεθεί λύση το Σάββατο, είπε πως δεν είναι σε θέση να κάνει εικασίες για το αποτέλεσμα της συνεδρίασης, τονίζοντας ότι η πολιτική βούληση υπάρχει από παντού για να βρεθεί μια λύση. «Ελπίζουμε πως μια συμφωνία θα επιτευχθεί το Σάββατο», ανέφερε η Α. Μέρκελ.

Επίσης, υπογράμμισε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες ζήτησαν από τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης να αναζητήσουν μια λύση μαζί με τους θεσμούς και την Ελλάδα. Δεν μπορούν, είπε, οι αρχηγοί των κρατών και των κυβερνήσεων να εμπλακούν στις τεχνικές διαβουλεύσεις, όπως για παράδειγμα την απόδοση που θα έχουν συγκεκριμένα μέτρα.

Όπως υπογράμμισε ακόμα και οι υπουργοί Οικονομικών είναι αναγκαίο να βασίζονται στους εμπειρογνόμωνες. Τέλος, ερωτηθείσα αν συμμερίζεται την άποψη του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σχετικά με την ελληνική πρόταση, ότι δηλαδή δεν είναι αξιόπιστη, είπε πως ενημερώθηκε τηλεφωνικά από τον κ. Σόιμπλε για τις εξελίξεις στο Eurogroup, ο οποίος της μετέφερε ότι υπάρχουν ακόμα αρκετά ερωτηματικά που έχουν να κάνουν μεταξύ άλλων με τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας.

Πηγή: ΑΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα