Μέρκελ - Μακρόν - Μέι: Η ΕΕ να αμυνθεί εναντίον ενδεχόμενων εμπορικών μέτρων από τις ΗΠΑ

Η ΕΕ να αμυνθεί εναντίον ενδεχόμενων εμπορικών μέτρων από τις ΗΠΑ, ζητούν Μέρκελ, Μακρόν και Μέι
Η ΕΕ να αμυνθεί εναντίον ενδεχόμενων εμπορικών μέτρων από τις ΗΠΑ, ζητούν Μέρκελ, Μακρόν και Μέι AP

Να μην επιβάλουν μονομερή εμπορικά μέτρα σε βάρος της ΕΕ κάλεσαν τις ΗΠΑ η Γερμανίδα καγκελάριος, ο Γάλλος πρόεδρος και η πρωθυπουργός της Βρετανίας μετά από τηλεφωνική επικοινωνία τους

Οι ηγέτες της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Βρετανίας κάλεσαν την Κυριακή την αμερικανική κυβέρνηση να μην επιβάλει μονομερή εμπορικά μέτρα σε βάρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι συμφώνησαν στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας τους πως η ΕΕ θα πρέπει να υπερασπιστεί τα 28 κράτη μέλη της από οποιουσδήποτε αμερικανικούς τιμωρητικούς δασμούς βασιζόμενη στους διεθνείς κανόνες.

«Συμφώνησαν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα πρέπει να λάβουν εμπορικά μέτρα εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διότι διαφορετικά η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να είναι έτοιμη να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της μέσα στο πλαίσιο της πολυμερούς εμπορικής τάξης», αναφέρεται σε δήλωση που εξέδωσε Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Οι ΗΠΑ επέβαλαν τον Μάρτιο δασμούς 25% στις εισαγωγές χάλυβα και 10% στις εισαγωγές αλουμινίου, όμως εξαίρεσαν απ' αυτούς την ΕΕ προσωρινά μέχρι την 1η Μαΐου. Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα αποφασίσει τότε αν θα κάνει την εξαίρεση μόνιμη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ευρωπαϊκή Ένωση, Μέρκελ, Γερμανία, Μακρόν, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, ΗΠΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μέρκελ: Αναπόφευκτος ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-ΕΕ

Η ΕΕ ζητά αποζημίωση από τις ΗΠΑ για τους δασμούς του Τραμπ σε χάλυβα - αλουμίνιο

ADVERTISING

SHARE: