Μέρκελ: "Πρέπει ν' αντέξουμε πέντε χρόνια ή περισσότερο"

Μέρκελ: "Πρέπει ν' αντέξουμε πέντε χρόνια ή περισσότερο"

Τι δήλωσε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ για την οικονομική κρίση της Ευρωζώνης και τις προσπάθειες που πρέπει να γίνουν. Ποια χρονικά πλαίσια θέτει

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ εκτίμησε σήμερα πως πρέπει να "αντέξουμε για πέντε χρόνια ή περισσότερο" προκειμένου να ξεπεραστεί η κρίση του ευρώ, στη διάρκεια μιας συγκέντρωσης του κόμματός της στο Στέρνμπεργκ, στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

"Πρέπει να κρατήσουμε την αναπνοή μας για πέντε χρόνια ή περισσότερο", δήλωσε η καγκελάριος στη διάρκεια του περιφερειακού συνεδρίου του κόμματός της, της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), στο κρατίδιο Μεκλεμβούργο-Πομερανία, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA.

"Πολλοί επενδυτές δεν πιστεύουν πως θα μπορέσουμε να κρατήσουμε τις υποσχέσεις μας στην Ευρώπη", υπογράμμισε, προτού προσθέσει: "πρέπει να επιδείξουμε αυστηρότητα για να πείσουμε τον κόσμο πως είναι επικερδές να επενδύει στην Ευρώπη".

Πριν από μια κρίσιμη ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής στις 24 και 25 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες, η Άνγκελα Μέρκελ θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με Ευρωπαίους ηγέτες. Την προσεχή Τετάρτη αναμένεται να εκφωνήσει μια ομιλία ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, προτού συναντηθεί με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον το ίδιο βράδυ.

Στις 12 Νοεμβρίου μεταβαίνει στην Πορτογαλία. Στις 15 Νοεμβρίου υποδέχεται τον Γάλλο πρωθυπουργό Ζαν-Μαρκ Ερό.

SHARE:

24Media Network