Μετά τη νουτέλα, οι Γαλλίδες ήρθαν στα χέρια για ένα κουτί πάνες

Μετά τη νουτέλα, οι Γαλλίδες ήρθαν στα χέρια για ένα κουτί πάνες
dailymotion

Χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας για να επιβληθεί η τάξη εντός των καταστημάτων. Στο στόχαστρο της γγ ανταγωνισμού οι προσφορές του σούπερ μάρκετ που προκαλούν φρενίτιδα

Δεύτερο επεισόδιο στον παροξυσμό των προσφορών από μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ στη Γαλλία. Μετά τη διάσημη νουτέλα, που τα καταστήματα πωλούσαν με 70% έκπτωση, σειρά είχαν οι πάνες pampers, που από 23,95€ που κοστίζουν κανονικά στη χώρα, το κατάστημα τα έδινε για την Τρίτη και μόνο στην τιμή των 7,18€.

Εκατοντάδες  γυναίκες βρέθηκαν έξω από τo κατάστημα της επαρχίας της Λορένης, πριν καν αυτό ανοίξει, προκειμένου να προμηθευτούν τις πάνες για τα μικρά τους. Μάλιστα, σύμφωνα με τους εργαζόμενους στο κατάστημα, οι προμήθειες εξαντλήθηκαν ως τις 08.40 το πρωί. “Ήταν φρίκη. Η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου. Περίπου 250 άτομα ήταν στο μαγαζί με το άνοιγμα, μόνο για να αγοράσουν πάνες. Οι γυναίκες διαπληκτίστηκαν, σε σημείο που αναγκαστήκαμε να καλέσουμε την αστυνομία” σχολιάζει ο υπεύθυνος του καταστήματος.

Δείτε το βίντεο από την τρέλα που επικράτησε πριν από μία εβδομάδα για τις Νουτέλα:


Το κατάστημα έχει δηλώσει πως θα εξακολουθήσει την προσφορά και το πρωί της Τετάρτης, έχοντας αυτή τη φορά από το άνοιγμα δυνάμεις της αστυνομίας παρούσες, προκειμένου να αποφευχθούν τα έκτροπα.

Η γενική γραμματεία ανταγωνιστικότητας στη Γαλλία έχει ήδη διατάξει έρευνα για τις φρενήρεις προσφορές των Intermarche, που στην περίπτωση της διάσημης πραλίνας άγγιζαν το 70%. Η γγ “θα εξετάσει από ενδελεχώς τέτοιες προσφορές” σημείωσε το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.

Μάλιστα, η προσφορά που προκάλεσε το χάος και έκανε το γύρο του κόσμου, προκάλεσε την αντίδραση και της ιδιοκτήτριας εταιρίας της Νουτέλα, της Ferrero, που σχολίασε πως η προσφορά δεν ήταν σε γνώση της. Μάλιστα από την εταιρία καταδικάστηκαν τέτοιου είδους πρακτικές που δημιουργούν “σύγχυση στο πνεύμα των καταναλωτών”.

Παρά τις αντιδράσεις, η αλυσίδα δεν φαίνεται να πτοείται και εξακολουθεί τις μεγάλες προσφορές, που συνεχίζουν να προκαλούν πανζουρλισμό στα καταστήματα.

ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ LEFIGARO/ LCI/ REPUBLICAINLORRAIN

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα