Μετά την καμαριέρα, η συγγραφέας

default image

Μπορεί ο Ντομινίκ Στρος Καν να έβγαλε το κεφάλι από το νερό στην υπόθεση βιασμού καμαριέρας, ωστόσο τώρα έχει να αντιμετωπίσει την συγγραφέα Τ. Μπανόν. Κατηγορείται και πάλι για σεξουαλική επίθεση (Vid)

Η γαλλίδα συγγραφέας Τριστάν Μπανόν θα καταθέσει  μήνυση για πιθανολογούμενη απόπειρα βιασμού της από τον πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν, το 2002, δήλωσε ο δικηγόρος της στο πρακτορείο Ρόιτερς.

Ο Νταβίντ Κουμπί, δικηγόρος της Μπανόν, δήλωσε ότι η μήνυση θα αφορά ένα περιστατικό που έλαβε χώρα όταν εκείνη πήγε να πάρει συνέντευξη από τον Στρος Καν σε ένα διαμέρισμα στο Παρίσι.

Η Μπανόν ήταν 22 ετών την εποχή εκείνη και έχει ήδη συζητήσει δημόσια το επεισόδιο αυτό.

“Η Τριστάν Μπανόν θα υποβάλει μήνυση την Τρίτη για απόπειρα βιασμού σε βάρος της στο Παρίσι”, δήλωσε ο Κουμπί.

Την εποχή εκείνη η Τριστάν “είχε αποθαρρυνθεί από τη μητέρα της να καταθέσει μήνυση”, όπως δήλωσε ο δικηγόρος της.

Η μητέρα της είναι η Αν Μανσουρέ, περιφερειακή σύμβουλος του Σοσιαλιστικού Κόμματος για τη δυτική Γαλλία, διευκρίνισε ο Κουμπί.

Λεπτομέρειες στον “αέρα”

Τον Φεβρουάριο του 2007,  η εντυπωσιακή  δημοσιογράφος και μυθιστοριογράφος, διηγήθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή την περιπέτεια που είχε με τον Στρος Καν και τον τρόπο που πήγε να τη βιάσει.

Στο πλατό της εκπομπής “93, Faubourg Saint- Honore”,  η δημοσιογράφος έδωσε ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για την απόπειρα βιασμού.

Ο DSK της είχε δώσει ραντεβού σε ένα σπίτι για να συμφωνήσουν στο περιεχόμενο μιας συνέντευξης. “Έφτασα στη διεύθυνση που μου είχε δώσει, εκεί που υποτίθεται ότι ήταν το διαμέρισμα του.

Όμως όταν έφτασα διαπίστωσα ότι ο χώρος ήταν άδειος και είχε μέσα μόνο ένα μαγνητόφωνο και μια τηλεόραση. Μόλις είπαμε τα τυπικά, μου άρπαξε το χέρι, πήγε να με αγκαλιάσει και να με φιλήσει.

Εγώ αντιστάθηκα, εκείνος επέμεινε. Έγινε πιο βίαιος, εγώ τον χτύπησα με τα χέρια και τα πόδια, παρ’ όλα αυτά δεν με άφηνε, μου έβγαλε το σουτιέν και προσπάθησε να μου κατεβάσει το παντελόνι”.

Την εποχή που έγινε το περιστατικό (2002) η δημοσιογράφος άρχισε να παρουσιάζει ψυχολογικά προβλήματα και έπεσε σε κατάθλιψη. Η μητέρα της δημοσιογράφου, στέλεχος του Σοσιαλιστικού κόμματος, ψάχνει να βρει τους λόγους που η κόρη της έχει χάσει τη διάθεση για τη ζωή και την καριέρα της, και τελικά διαπιστώνει πως η αιτία των προβλημάτων της κόρης είναι η απόπειρα βιασμού από τον Στρος Καν.

Τον συναντά και δημιουργεί επεισόδιο. Ο Στρος Καν δεν αρνείται το περιστατικό, λέγοντας: “Δεν ξέρω τι μου συνέβη, σαν κάτι να με χτύπησε στο κεφάλι”. Η δημοσιογράφος πείθεται μετά από πιέσεις να μην κάνει αγωγή και η υπόθεση ξεχνιέται.

Ο Ντομινίκ Στρός Καν θα υποβάλει μήνυση κατά της  Τριστάν Μπανόν

Ο  Ντομινίκ Στρός Καν, που απειλείται με μήνυση για απόπειρα βιασμού από την γαλλίδα δημοσιογράφο και συγγραφέα Τριστάν Μπανόν, έδωσε εντολή στους δικηγόρους του να υποβάλουν μήνυση σε βάρος της για συκοφαντική δυσφήμιση.

Ο  Στρός Καν “ενημερώθηκε για την πρόθεση της κας. Τριστάν Μπανόν να καταθέσει μήνυση εναντίον του”, όμως τα γεγονότα στα οποία αναφέρεται είναι “αποκυήματα φαντασίας”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ως εκ τούτου, ο δικηγόρος Ανρί Λεκλέρ και ο συνεργάτης του κ. Φρεντερίκ Μπολιέ, “πρόκειται να υποβάλουν μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος της κυρίας Μπανόν”, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα