Μεξικό: 16 νεκροί σε σύγκρουση μεταξύ συμμοριών

Μεξικό: 16 νεκροί σε σύγκρουση μεταξύ συμμοριών
Αστυνομία στο Μεξικό. Φωτο αρχείου. AP

Η ωμή βία συνεχίζεται στο Μξικό με τις αρχές της πολιτείας της Σακατέκας να ανακοινώνει το θάνατο 16 ανθρώπων μετά σύγκρουση συμμοριών.

Οι αρχές στη Σακατέκας ανακοίνωσαν το Σάββατο ότι δεκαέξι άνθρωποι σκοτώθηκαν στο πλαίσιο διένεξης μεταξύ συμμοριών, καθώς η πολιτεία αυτή του κεντρικού Μεξικού έχει βρεθεί αντιμέτωπη με έξαρση της βίας.

Σύμφωνα με τον πολιτειακό εισαγγελέα Φρανσίσκο Μουρίγιο, δέκα πτώματα βρέθηκαν τυλιγμένα σε κουβέρτες σε δρόμους του δήμου Φρεσνίγιο και άλλα έξι βρέθηκαν, «κρεμασμένα», μέσα σε αποθήκη στην κοντινή κοινότητα Πάνφιλο Νατέρα.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δύο πρόσωπα που μετέφεραν πτώμα συνελήφθησαν μία ημέρα νωρίτερα, πρόσθεσε ο εισαγγελικός λειτουργός, σημειώνοντας πως όλοι οι φόνοι πιθανόν συνδέονταν.

Τον περασμένο μήνα, οι αρχές βρήκαν 10 πτώματα εγκαταλελειμμένα σε όχημα στο ιστορικό κέντρο της ομώνυμης πολιτειακής πρωτεύουσας Σακατέκας, μερικά βήματα από την έδρα της τοπικής κυβέρνησης.

Οι δολοφονίες αυξήθηκαν στην πολιτεία, κατά τα επίσημα δεδομένα: διαπράχθηκαν 1.050 το 2021, κάπου 200 περισσότερες απ’ ό,τι το 2020.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα