Μεξικό: Διακινητές εγκατέλειψαν 178 μετανάστες μέσα σε μια νταλίκα

Αστυνομία στο Albuquerque
Αστυνομία στο Albuquerque AP

Οι μετανάστες βγήκαν από την καρότσα "επειδή πεινούσαν" και κατάφεραν να φτάσουν πεζοί στην πόλη Ταντίμα

Μια εγκαταλειμμένη νταλίκα, στην οποία είχαν στοιβαχτεί 178 μετανάστες από χώρες της κεντρικής Αμερικής, βρέθηκε το Σάββατο στην Πολιτεία Βερακρούς του ανατολικού Μεξικού, όπως έγινε γνωστό από τις τοπικές αρχές.

Οι μετανάστες ήθελαν να φτάσουν στις ΗΠΑ. Όμως οι διακινητές τους εγκατέλειψαν μέσα στην νταλίκα και εξαφανίστηκαν. Όταν εκείνοι κατάλαβαν ότι δεν επρόκειτο να επιστρέψουν, βγήκαν από την καρότσα "επειδή πεινούσαν", όπως εξήγησαν οι ίδιοι. Κατάφεραν να φτάσουν με τα πόδια στην πόλη Ταντίμα όπου κάτοικοι τους έδωσαν φαγητό και τους φρόντισαν.

Μια πηγή του στρατού είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι περισσότεροι από τους "επιβάτες" της νταλίκας ήταν γυναίκες και άνδρες, όμως ανάμεσα τους υπήρχαν και αρκετοί ανήλικοι.

Όλοι τους έχουν μεταφερθεί σε ένα κέντρο φιλοξενίας μεταναστών και αφού λάβουν τις πρώτες βοήθειες θα ξεκινήσει η διαδικασία για την απέλασή τους.

Την περασμένη εβδομάδα δέκα άνθρωποι πέθαναν από ασφυξία κλεισμένη στην καρότσα ενός φορτηγού, σταθμευμένου σε ένα πάρκιν στο Σαν Αντόνιο του Τέξας, κοντά στα σύνορα με το Μεξικό.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ, φωτό: AP Photo/Russell Contreras, File)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μετανάστες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΗΠΑ: 8 νεκροί, 28 τραυματίες μέσα σε φορτηγό

Τραμπ: Σύντομα το τείχος στα σύνορα με το Μεξικό

Στην αντεπίθεση οι Μεξικανικές αρχές

SHARE: