Μία ακόμα κυβίστηση Τραμπ, αυτή τη φορά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Μία ακόμα κυβίστηση Τραμπ, αυτή τη φορά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Ο Ντόναλντ Τραμπ. AP

Παλιά του τέχνη κόσκινο...Ο Ντόναλντ Τραμπ μάς έχει συνηθίσει να αλλάζει απόψεις σαν τα πουκάμισα και το έκανε για μία ακόμη φορά.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, οποίος την Πέμπτη υπέδειξε να εξεταστεί το ενδεχόμενο αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο, φάνηκε να αλλάζει στάση, αναφέροντας μέσω Twitter έπειτα από συνδιάλεξή του με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε ότι το νεόδμητο ολυμπιακό στάδιο είναι «μεγαλειώδες».

«Μόλις είχα μια σπουδαία συνδιάλεξη με τον πρωθυπουργό Άμπε της Ιαπωνίας. Έχει κάνει απίστευτη δουλειά, που θα τον κάνει πολύ περήφανο. Θα συμβούν καλά πράγματα στην Ιαπωνία και τον σπουδαίο πρωθυπουργό της. Πολλές επιλογές!», ανέφερε ο Τραμπ.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι έσπευσαν να υποβαθμίσουν το σχόλιο του αμερικανού προέδρου πως θα ήταν προτιμότερο να αναβληθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο, παρά να διεξαχθούν χωρίς θεατές. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιοσιχίντε Σούγκα επανέλαβε για ακόμη μια φορά το κεντρικό μήνυμα των στελεχών της οργανωτικής επιτροπής και της κυβέρνησης, ότι δεν σχεδιάζεται αναβολή, πολύ περισσότερο ακύρωση των αγώνων, κάτι «αδιανόητο».

«Είμαι ενήμερος για τα σχόλια του προέδρου Τραμπ, αλλά συνεργαζόμαστε στενά με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και την οργανωτική επιτροπή και το Τόκιο προετοιμάζεται να φιλοξενήσει τους αγώνες όπως είναι προγραμματισμένο». Σύμφωνα με την ιαπωνική κυβέρνηση, δεν συζητήθηκε το ενδεχόμενο αναβολής των αγώνων στη συνδιάλεξη Τραμπ-Άμπε, ούτε το ενδεχόμενο επιβολής ταξιδιωτικών περιορισμών από τον Τραμπ στην Ιαπωνία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα