Μίλησε και το Ισλαμικό Κράτος: Ο κορονοϊός είναι η τιμωρία του Θεού για τον πόλεμο εναντίον μας

Μίλησε και το Ισλαμικό Κράτος: Ο κορονοϊός είναι η τιμωρία του Θεού για τον πόλεμο εναντίον μας
Μαχητές του Ισλαμικού Κράτους AP

"Εσείς οι σταυροφόροι χτυπηθήκατε από το χέρι του Θεού...αφού πολεμήσατε τη θρησκεία του και τους προστάτες του" υποστηρίζει η τζιχαντιστική οργάνωση σε ηχητικό μήνυμα.

Η πανδημία του κορονοϊού είναι η τιμωρία του Θεού για τον πόλεμο των δυτικών χωρών ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, κατά την τζιχαντιστική οργάνωση, σύμφωνα με ένα ηχητικό μήνυμα που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη (28/05).

«Εσείς οι σταυροφόροι χτυπηθήκατε από το χέρι του Θεού…αφού πολεμήσατε τη θρησκεία του και τους προστάτες του», ακούγεται να λέει σε αυτό το 40 λεπτών ηχητικό απόσπασμα ο Αμπού Χάμζα αλ Κουράσι, που παρουσιάζεται ως ο εκπρόσωπος της τζιχαντιστικής οργάνωσης. «Είμαστε χαρούμενοι σήμερα από το πώς επηρεάζεστε από τα βάσανα του Θεού».

Η αυθεντικότητα του ηχητικού μηνύματος δεν ήταν δυνατόν να επαληθευτεί ανεξάρτητα. Αναρτήθηκε από τον προπαγανδιστικό βραχίονα του ΙΚ, το αλ Φουρκάν.

Ο εκπρόσωπος επέκρινε επίσης το κλείσιμο τεμενών λόγω της πανδημίας και την αναστολή της Ούμρα, το ισλαμικό προσκύνημα μετά το Χατζ.

Παράλληλα μετέφερε ένα μήνυμα από τον νέο ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους, που ορίστηκε διάδοχος του Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι μετά τη δολοφονία του πέρσι.

«Ο Αμπού Ιμπραήμ αλ-Χασεμί αλ-Κουράσι ευλογεί τη μάχη της φθοράς», δήλωσε, προσθέτοντας ότι ο νέος ηγέτης προτρέπει τους υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους να εντείνουν τις επιθέσεις τους, να εκδικηθούν και να σώσουν όσους φυλακίστηκαν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version