Μήνυση κατά Ρωσίας, προεκλογικής εκστρατείας Τραμπ και WikiLeaks από τους Δημοκρατικούς

Μήνυση κατά Ρωσίας, προεκλογικής εκστρατείας Τραμπ και WikiLeaks από τους Δημοκρατικούς
Μήνυση κατά Ρωσίας, προεκλογικής εκστρατείας Τραμπ και WikiLeaks από τους Δημοκρατικούς AP

Το Δημοκρατικό κόμμα τους κατηγορεί ότι συνωμότησαν για να διαταράξουν την προεκλογική εκστρατεία των εκλογών του 2016

Το Δημοκρατικό κόμμα κατέθεσε μήνυση ενάντια στη Ρωσία, στην προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ και στον ιστότοπο WikiLeaks, με την κατηγορία ότι συνωμότησαν για να διαταράξουν την προεκλογική εκστρατεία των αμερικανικών εκλογών του 2016, σύμφωνα με τη δικογραφία.

Το κόμμα υποστηρίζει στην αγωγή που κατέθεσε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Μανχάταν ότι ανώτατοι αξιωματούχοι της καμπάνιας Τραμπ συνωμότησαν με τη ρωσική κυβέρνηση και τη ρωσική στρατιωτική υπηρεσία κατασκοπείας για να πλήξουν την υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον και να γείρουν την πλάστιγγα των εκλογών προς τον Τραμπ χακάροντας τους υπολογιστές του Δημοκρατικού Κόμματος, υπογραμμίζεται σε δικαστικά έγγραφα.

Στη μήνυση κατονομάζονται ως εναγόμενοι επίσης ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, ο πολιτικός σύμβουλος του Τραμπ, Ρότζερ Στόουν και ο γαμπρός και ανώτερος σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου, Τζάρεντ Κούσνερ. Σύμφωνα με την αγωγή η εκστρατεία Τραμπ "δέχτηκε με μεγάλη ευχαρίστηση τη βοήθεια της Ρωσίας" στις εκλογές του 2016.

"Κατά την προεκλογική περίοδο των εκλογών του 2016, η Ρωσία εξαπέλυσε μια επαίσχυντη επίθεση ενάντια στην αμερικανική δημοκρατία", τονίζεται. "Η Ρωσία, τότε, χρησιμοποίησε...πληροφορίες που έκλεψε για να προωθήσει τα δικά της συμφέροντα: να αποσταθεροποιήσει το πολιτικό περιβάλλον των ΗΠΑ, να δυσφημίσει την υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος και να στηρίξει την εκστρατεία του Ντόναλντ Τζ. Τραμπ, οι πολιτικές του οποίου θα ήταν προς όφελος του Κρεμλίνου".

Ο Λευκός Οίκος και άλλοι από τους κατηγορούμενους δεν απάντησαν άμεσα σε αίτημα του Reuters για σχόλιο. Ο Τραμπ επανειλημμένα έχει διαψεύσει οποιαδήποτε σύμπραξη της εκστρατείας του με τη Ρωσία. Η Μόσχα αρνείται επίσης οποιαδήποτε εμπλοκή.

Η αγωγή φαίνεται πιθανό να βοηθήσει να διατηρήσει στο φως της δημοσιότητας το θέμα της ρωσικής ανάμιξης στις αμερικανικές εκλογές και την πιθανή σύμπραξη Ρωσίας και εκστρατείας Τραμπ. Και τις δύο υποθέσεις ερευνά ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούλερ. Μέσα από την νομική διαδικασία, οι δικηγόροι του Δημοκρατικού Κόμματος μπορούν να αναγκάσουν τους κατηγορουμένους να προσκομίσουν έγγραφα που σχετίζονται με την κατηγορία της σύμπραξης

Πηγή: 


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αμερικανικές εκλογές, ΗΠΑ, Ρωσία, Τραμπ, Wikileaks
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τζορτζ Παπαδόπουλος: O Τραμπ μου είχε ζητήσει συνάντηση με τον Πούτιν

Αποδείξεις για ρωσική εμπλοκή στις εκλογές των ΗΠΑ ζητά ο Πούτιν

ΗΠΑ: Στο 'σκαμνί' 13 Ρώσοι για παρέμβαση στις προεδρικές εκλογές του 2016

ADVERTISING

SHARE: