Μήνυση σε Τραμπ από πρώην εργαζόμενη για την προεκλογική εκστρατεία του

Μήνυση σε Τραμπ από πρώην εργαζόμενη για την προεκλογική εκστρατεία του
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ AP Photo/Carolyn Kaster

Σαν μαρουλόφυλλα μοίραζε ο Τραμπ τα συμφωνητικά εμπιστευτικότητας, προκειμένου να αποτρέψει την διαρροή πληροφοριών κατά την προεκλογική εκστρατεία του 2016. Νέα δικαστική διαμάχη με γυναίκα που καταγγέλλει σεξουαλική και λεκτική παρενόχληση

Νέα τρικυμία στον Λευκό Οίκο φέρνει μηνυτήρια αναφορά πρώην εργαζόμενης στην προεκλογική καμπάνια του Ντόναλντ Τραμπ, η τρίτη κατά σειρά, προκειμένου να αρθεί η συμφωνία “εμπιστευτικότητας” που είχε υπογράψει αναφορικά με στοιχεία που αφορούν τον Αμερικανό πρόεδρο και την οικογένειά του. Η δημοσιογράφος και ηθοποιός Τζέσικα Ντένσον καταγγέλλει πως υπήρξε θύμα σεξουαλικής και λεκτικής παρενόχλησης από ανώτερό της όσο εργαζόταν για την προεκλογική καμπάνια του Τραμπ, ενώ όπως αναφέρει το σύμφωνο εμπιστευτικότητας χρησιμοποιήθηκε προκειμένου να σωπάσει για τα όσα ισχυρίζεται πως υπέμεινε. 

Στην αγωγή που κατέθεσε στις 26 Μαρτίου, αναφέρει πως έπεσε θύμα σεξουαλικής και λεκτικής παρενόχλησης κατ’ εξακολούθηση από τον ανώτερό της, για όσο διάστημα εργαζόταν ως διαχειριστής τηλεφωνικού κέντρου και διοργανωτής επικοινωνίας με τους ισπανόφωνους πληθυσμούς στην καμπάνια.

Η γυναίκα είχε μηνύσει αρχικά τον περασμένο Νοέμβριο την καμπάνια του Τραμπ για τα όσα όπως λέει υπέφερε από τον επικεφαλής της και τώρα ζητά την άρση της εμπιστευτικότητας, στην οποία υποχρεούνταν από ιδιωτικό συμφωνητικό. Όπως σημειώνει., αξιώνει από την αμερικανική δικαιοσύνη την ακύρωση του συμφωνητικού εμπιστευτικότητας, καθώς τα όσα καταγγέλλει δεν αφορούν στην προσωπική και επιχειρηματική δραστηριότητα του Αμερικανού προέδρου και της οικογένειάς του, ενώ αντίθετα, με την παραμονή του σε ισχύ, έχει πέσει θύμα αφόρητων πιέσεων να σωπάσει για τα όσα της συνέβησαν. 

Η πλευρά Τραμπ απάντησε το Νοέμβριο με μηνυτήρια αναφορά, στην οποία αξιώνει από την δημοσιογράφο 1,5 εκατομμύριο δολάρια για διαρροή εμπιστευτικών πληροφοριών σε αντίθεση με την συμφωνία εμπιστευτικότητας. Η ίδια ισχυρίζεται πως όταν κατήγγειλε την παρενόχληση του ανωτέρου της, δέχτηκε επίθεση από τα μέλη της προεκλογικής καμπάνιας, που εξαπέλυσαν “σταυροφορία” εναντίον της.

Η Ντένσον είναι όπως προαναφέρθηκε η τρίτη στη σειρά που απευθύνεται στη δικαιοσύνη αναφορικά με τα συμφωνητικά εμπιστευτικότητας που, όπως φαίνεται μοίραζε με το “κιλό” το περιβάλλον Τραμπ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας. Πρώτη άνοιξε τον χορό η Στόρμι Ντάνιελς, πρώην πορνοστάρ, που ισχυρίσθηκε πως είχε σχέσεις με τον πρόεδρο και έλαβε χρήματα προκειμένου να αποσιωπήσει κάθε λεπτομέρεια για αυτήν δημόσια. Ακολούθησε η Κάρεν Μακντούγκαλ, κουνελάκι του Playboy που επίσης ισχυρίστηκε πως είχε σεξουαλική επαφή με το Ντόναλντ Τραμπ, για την οποία της απαγορεύτηκε να μιλά δημόσια με ιδιωτικό συμφωνητικό. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα