Μογκερίνι: Ο διάλογος Αθήνας - Σκοπίων μπορεί να οδηγήσει σύντομα σε καλά αποτελέσματα

Federica Mogherini, High Representative of the Union for Foreign Affairs and Security Policy, listens to a question during briefing after the informal meeting of the EU foreign ministers in Sofia, Friday, Feb. 16, 2018.. The  meeting comprises working sessions on Syria, the Western Balkans and the Democratic People's Republic of Korea. (AP Photo/Valentina Petrova)
Federica Mogherini, High Representative of the Union for Foreign Affairs and Security Policy, listens to a question during briefing after the informal meeting of the EU foreign ministers in Sofia, Friday, Feb. 16, 2018.. The meeting comprises working sessions on Syria, the Western Balkans and the Democratic People's Republic of Korea. (AP Photo/Valentina Petrova) AP

"Πολύ ενθαρρυντικά για το μέλλον τα βήματα που έχουν κάνει Αθήνα και Σκόπια", σύμφωνα με την εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας

Ο διάλογος μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων μπορεί να οδηγήσει σύντομα σε καλά αποτελέσματα, δήλωσε από την Σόφια η ύπατη εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, Φεντερίκα Μογκερίνι, η οποία συμμετείχε στην άτυπη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των κρατών-μελών της ΕΕ.

«Υπάρχει ένας συνεχιζόμενος διάλογος μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων ο οποίος είναι πολύ ενθαρρυντικός, και ο οποίος διεξάγεται υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών. Είναι μια διμερής διαδικασία που σεβόμαστε και την οποία παρακολουθούμε με πολλή προσοχή και την οποία υποστηρίζουμε πολύ. Θέλω να αναφέρω ότι αυτό έχει θετικό αντίκτυπο, πιστεύω, στα βήματα που έχουν κάνει και η Αθήνα και τα Σκόπια πρόσφατα και τα οποία είναι πολύ ενθαρρυντικά για το μέλλον» ανέφερε η κ. Μογκερίνι.

«Θέλω να τονίσω ένα σημείο, εδώ. Ξέρω πολύ καλά πως οι διαφορές, τα διμερή θέματα, είναι πάντα ευαίσθητα στη κοινή γνώμη και των δύο πλευρών. Και αυτό αποτελεί τη φύση των διαφορών αυτού του είδους παντού, σε παγκόσμιο επίπεδο. Έτσι χρειάζεται σθεναρή πολιτική ηγεσία, πολύ κουράγιο, αλλά και σαφής αποφασιστικότητα και ξεκάθαρο όραμα του τι είναι καλύτερο για τον ίδιο τον λαό σου. Πιστεύω ότι έχουμε ένα καλό παράθυρο ευκαιρίας τώρα να συνδέσουμε αυτά τα ενθαρρυντικά βήματα με μια προοπτική που θα είναι σαφώς ωφέλιμη για όλη την περιοχή και επίσης για τις δύο χώρες που έχουν σημαντικό ρόλο να διαδραματίσουν στην περιοχή. Οπότε έχω εντυπωσιασθεί θετικά και είμαι έτοιμη να υποστηρίξω με οποιοδήποτε δυνατό τρόπο την συνέχιση του διαλόγου για τον οποίο η Αθήνα και τα Σκόπια έχουν δεσμευτεί . Και ελπίζω ότι αυτό θα μπορέσει να οδηγήσει σε καλά αποτελέσματα σύντομα» υπογράμμισε.

(Φωτό: AP Photo/Valentina Petrova)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σκοπιανό
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ντιμιτρόφ: Η χώρα μου έχει ωριμάσει - Δεν χρειαζόμαστε ρίζες 2000 ετών για να αισθανόμαστε αυτοπεποίθηση

'Πεπεισμένος' ότι το Σκοπιανό θα λυθεί μέχρι τέλος Ιουνίου ο Χαν

ADVERTISING

SHARE: