“Μόνο για Ιάπωνες”: Ξενοδοχείο στο Τόκιο ζητάει συγγνώμη για ρατσιστική πινακίδα

“Μόνο για Ιάπωνες”: Ξενοδοχείο στο Τόκιο ζητάει συγγνώμη για ρατσιστική πινακίδα
Ξενοδοχείο στο Τόκιο unsplash

Την οργή των χρηστών στα social media προκάλεσε η κίνηση ενός ξενοδοχείου στο Τόκιο, το οποίο τοποθέτησε επισημάνσεις για "Ιάπωνες" και "Μη Ιάπωνες" έξω από ασανσέρ.

Ξενοδοχείο στο Τόκιο αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη και να αφαιρέσει πινακίδες σε ασανσέρ που διαχώριζαν Ιάπωνες από ξένους. Συγκεκριμένα, με πρόσχημα τον κορονοϊό και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, είχε τοποθετήσει επισημάνσεις για “Ιάπωνες” και “Μη Ιάπωνες” έξω από ανελκυστήρες, προκαλώντας την οργή των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

“Το Akasaka Excel Hotel Tokyu δεν είχε καμία πρόθεση να κάνει διακρίσεις εναντίον των αλλοδαπών και οι επισημάνσεις προορίζονταν μόνο για να διαχωρίσουν τη ροή των κινήσεων των επισκεπτών που σχετίζονται με τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ζητούμε συγγνώμη που προκάλεσε παρεξήγηση αυτή μας η κίνηση”, ανέφερε ο υπεύθυνος του ξενοδοχείου, ο οποίος αρνήθηκε να ταυτοποιηθεί λόγω της ευαισθησίας του θέματος. Συμπλήρωσε δε, σύμφωνα με το CNN, ότι οι πινακίδες αφαιρέθηκαν το πρωί της Κυριακής και το ξενοδοχείο συζητά τώρα με την διοίκηση ποια φράση θα χρησιμοποιηθεί.

Το Τόκιο μπήκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τη Δευτέρα εν μέσω ανησυχιών ότι η εισροή δεκάδων χιλιάδων αθλητών και αξιωματούχων κατά τη διάρκεια των Αγώνων από τις 23 Ιουλίου ως τις 8 Αυγούστου θα προκαλέσει διασπορά του κορονοϊού.

Η Ιαπωνία έχει καταγράψει περισσότερα από 815.440 κρούσματα και σχεδόν 15.000 θανάτους. Μόνο το Τόκιο κατέγραψε 614 νέες μολύνσεις την Κυριακή.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα