Μόσχα: Ανοιχτό το ενδεχόμενο στρατηγικού διαλόγου με την Ουάσινγκτον

Μόσχα: Ανοιχτό το ενδεχόμενο στρατηγικού διαλόγου με την Ουάσινγκτον
Πύραυλοι στον ουρανό της Δαμασκού AP

"Στην αμερικανική κυβέρνηση υπάρχουν συγκεκριμένοι άνθρωποι με τους οποίους είναι πιθανό να συνομιλήσεις" δήλωσε αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών στον απόηχο των επιθέσεων στη Συρία

Την εκτίμηση ότι οι ΗΠΑ θα επιδιώξουν έναν διάλογο με την Ρωσία, μετά από τις πυραυλικές επιθέσεις της Δύσης κατά της Συρίας, εξέφρασε αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, όπως μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

«Έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι μετά τις αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ κατά της Συρίας, οι Αμερικανοί θα επιδιώξουν να κινηθούν προς την κατεύθυνση ενός στρατηγικού διαλόγου» δήλωσε – σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax – ο Βλαντιμίρ Ερμακόφ, επικεφαλής της διεύθυνσης για τη μη εξάπλωση, αλλά και τον έλεγχο των όπλων, στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Δεν μπορούμε να πούμε ότι οι Αμερικανοί δεν επιδεικνύουν μία επιθυμία προς την κατεύθυνση ενός στρατηγικού διαλόγου. Στην αμερικανική κυβέρνηση υπάρχουν συγκεκριμένοι άνθρωποι με τους οποίους είναι πιθανό να συνομιλήσεις» τόνισε ο ίδιος Ρώσος αξιωματούχος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα