Μόσχα: Διαφωνούντες με τα σκίτσα του Charlie Hebdo συγκεντρώθηκαν έξω από τη γαλλική πρεσβεία

Μόσχα: Διαφωνούντες με τα σκίτσα του Charlie Hebdo συγκεντρώθηκαν έξω από τη γαλλική πρεσβεία

Διαφωνούντες με τα σκίτσα της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo για τον προφήτη Μωάμεθ συγκεντρώθηκαν έξω από τη γαλλική πρεσβεία στη Μόσχα.

Μερικά άτομα, που διαφωνούν με τις γελοιογραφίες της σατυρικής εφημερίδας Charlie Hebdo, συγκεντρώθηκαν έξω από τη γαλλική πρεσβεία επί της οδού Γιακιμάνκα για να εκφράσουν την αντίθεση τους με τον τρόπο αυτό έκφρασης, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, έξω από την πρεσβεία συγκεντρώθηκαν περίπου 20 άτομα, ενώ το MBXmedia κάνει λόγο για δέκα άτομα. Οι συγκεντρωθέντες φώναζαν «όχι!» έχοντας παραφράσει το επίθετο του Γάλλου προέδρου από Μακρόν σε «Μακαρόν», ενώ τέσσερα άτομα κρατούσαν ένα πλακάτ που έγραφε «Ο Προφήτης Μωάμεθ είναι ο καλύτερος άνθρωπος».

Ένας από τους διαδηλωτές δήλωσε στον δημοσιογράφο του ραδιοσταθμού Echo Moskvi ότι οι συμμετέχοντες στη συγκέντρωση είναι μουσουλμάνοι, που έχουν προσβληθεί βαθύτατα με τα τελευταία σκίτσα της εφημερίδας Charlie Hebdo για τον προφήτη Μωάμεθ και πως είναι αντίθετοι με την πολιτική ης γαλλικής κυβέρνησης που υποστηρίζουν την ελευθερία έκφρασης στις γελοιογραφίες, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Είναι λυπηρό, όταν προσβάλλουν τον προφήτη μας, υπερασπιζόμενοι κάποια ελευθερία του λόγου, αυτό δεν θα το ανεχθούμε» δήλωσε στο MBXmedia ένας από τους συγκεντρωθέντες.

Μερικοί κρατούσαν πλακάτ που είχαν ένας σταυρό διαγραφής πάνω στον τίτλο της Charlie Hebdo ενώ φώναζαν το σύνθημα «Αλλάχου Ακμπάρ».

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS, στον χώρο πέριξ της πρεσβείας έφθασαν επιπλέον αστυνομικές χωρίς να προβάλλουν εμπόδια στην πικετοφορία, ενώ η κατάσταση παρέμεινε ήρεμη.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version