Μοσούλη: Πάνω από 45.000 οι εκτοπισμένοι από τις μάχες

Μοσούλη: Πάνω από 45.000 οι εκτοπισμένοι από τις μάχες

Ο ιρακινός στρατός διεξάγει από τις 19 Φεβρουαρίου διευρυμένη επιχείρηση για τον έλεγχο της δυτικής Μοσούλης, μετά τις νίκες στα ανατολικά της πόλης

Περισσότεροι από 45.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους, από την έναρξη των επιχειρήσεων για την ανακατάληψη του δυτικού τμήματος της Μοσούλης από τους τζιχαντιστές του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

Ένας μεγάλος αριθμός των εκτοπισμένων, έχουν βρει καταφύγιο στους καταυλισμούς προσφύγων που υπάρχουν κοντά στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ, από τις 19 Φεβρουαρίου, υποστηρίζει ο ΔΟΜ.

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων για τον έλεγχο της Μοσούλης, οι ιρακινές δυνάμεις επιτέθηκαν σε τέσσερις διαφορετικές περιοχές οι οποίες βρίσκονται στα χέρια των ισλαμιστών στα δυτικά της Μοσούλης, κατά την πέμπτη ημέρα της επίθεσης με στόχο να πάρουν πίσω τον έλεγχο του τελευταίου άλλοτε ισχυρού προπυργίου του Ισλαμικού Κράτους, ανέφερε πηγή του ιρακινού στρατού.

Σε μία από αυτές τις τέσσερις περιοχές, βρίσκονται διάφορα κρατικά κτήρια, όπως είναι τα γραφεία του συμβουλίου της επαρχίας Νιβίν, της οποίας πρωτεύουσα είναι η Μοσούλη.

“Οι δυνάμεις της ομοσπονδιακής αστυνομίας και αυτές της άμεσης επέμβασης επιτέθηκαν στις περιοχές αλ-Ντιντάν και αλ-Νταγουάσα” αναφέρει ανακοίνωση της διοίκησης κοινών επιχειρήσεων.

Οι αντιτρομοκρατικές δυνάμεις που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης με το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσαν επιχειρήσεις για να πάρουν πίσω τον έλεγχο των περιοχών αλ-Σομούντ και Ταλ αλ-Ρουμάν, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Οι ιρακινές αρχές διεξάγουν από τις 19 Φεβρουαρίου, διευρυμένη επιχείρηση για τον έλεγχο της δυτικής Μοσούλης, μετά τις νίκες στα ανατολικά της πόλης.

Αμερικανός στρατηγός, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο το Σάββατο, ότι η πρόοδος που σημειώνουν οι ιρακινές δυνάμεις είναι αυτή που είχε προβλεφθεί. “Προχωρούμε με βάση χρονοδιάγραμμα και είμαστε βέβαιοι ότι οι Ιρακινοί μαθαίνουν κάθε μέρα και ότι θα συνεχίσουν να προχωρούν καλά” επεσήμανε ο ταξίαρχος Ρικ Ουρίμπε, ένας εκ των υπεύθυνων για τις χερσαίες επιχειρήσεις της συμμαχίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα