Μπαχάμες: Ο τυφώνας Ίρμα ‘ρούφηξε’ τα νερά από τις ακτές!

Μπαχάμες: Ο τυφώνας Ίρμα ‘ρούφηξε’ τα νερά από τις ακτές!

Ακόμη και τη μορφή της θάλασσας άλλαξε ο τυφώνας που εδώ και μέρες σκορπάει την καταστροφή

Ο τυφώνας Ίρμα έχει αφήσει ανεξίτηλα τα σημάδια της ισχύος του, από τις περιοχές που πέρασε, όμως, ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο twitter, έχει προκαλέσει δέος, καθώς δείχνει την δύναμη του τυφώνα να αλλάζει τη μορφή ωκεανών!

Ο χρήστης του twitter @Kaydi_K ανήρτησε το βίντεο, στο οποίο φαίνεται σημείο της ακτογραμμής του Long Island στις Μπαχάμες, με το νερό να απουσιάζει από εκεί που μέχρι πρότινος υπήρχε θάλασσα!

Όπως αναφέρει η Washington Post, όσο απίστευτο και να φαίνεται αυτό, αποτελεί γεγονός ότι τυφώνες μπορούν να “ρουφήξουν” νερό κατά τρόπο τέτοιο: Η ισχύς του τυφώνα Ίρμα είναι μεγάλη, ενώ η πίεσή του χαμηλή, με αποτέλεσμα να τραβάει νερό από το περιβάλλον στον πυρήνα του!

Ο άνεμος στο Long Island, κινείτο από νοτιοανατολικά προς τα βορειοδυτικά το Σάββατο, που σημαίνει ότι στα βορειοδυτικά του νησιού, θα “έσπρωχνε” το νερό μακριά από την ακτή.

Επίσης, στο κέντρο του τυφώνα, όπου η πίεση είναι εξαιρετικά χαμηλή, το νερό ανεβαίνει προς τα πάνω, καθώς η χαμηλή πίεση λειτουργεί ως μηχανισμός απορρόφησης: Ρουφάει νερό προς το κέντρο, τραβώντας το από το περιβάλλον.

Σε κάθε περίπτωση, αναφέρει η Post, δεν πρόκειται για σημάδι ότι επίκειται τσουνάμι, όπως πολλοί φοβούνται. Το νερό θα επιστρέψει στο Long Island, κατά πάσα πιθανότητα μέχρι το βράδυ της Κυριακής.

Πληροφορίες: Washington Post Video: Τwitter/@Kaydi_K, Adrian Wells/ViralHog

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα