Μπάιντεν για επανεκλογή Μακρόν: “Αδημονώ να συνεχίσουμε τη στενή συνεργασία μας”

Μπάιντεν για επανεκλογή Μακρόν: “Αδημονώ να συνεχίσουμε τη στενή συνεργασία μας”
Τζο Μπάιντεν AP

Ο Αμερικανός πρόεδρος συνεχάρη τον Μακρόν για την επανεκλογή του και δήλωσε πως αναμένει οι δύο χώρες να συνεχίσουν τη στενή συνεργασία τους για την υπεράσπιση της δημοκρατίας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν συνεχάρη τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν για την επανεκλογή του στις εκλογές που διεξήχθησαν χθες Κυριακή, διαβεβαιώνοντας πως οι δύο χώρες θα συνεχίσουν να συνεργάζονται για να «υπερασπίσουν τη δημοκρατία».

«Αδημονώ να συνεχίσουμε τη στενή συνεργασία μας – ιδίως για την υποστήριξη της Ουκρανίας, την υπεράσπιση της δημοκρατίας και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής», ανέφερε μέσω Twitter ο κ. Μπάιντεν, χαρακτηρίζοντας τη Γαλλία «εταίρο-κλειδί για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων».

Μάλιστα, ο Τζο Μπάιντεν είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο πρόεδρο, με τους δύο ηγέτες να συμφωνούν ότι θα έχουν σύντομα πιο λεπτομερείς συζητήσεις για τα διεθνή θέματα, συμπεριλαμβανομένου και του πολέμου στην Ουκρανία, ανακοίνωσε το Μέγαρο των Ηλυσίων.

Οι δύο πρόεδροι συμφώνησαν να εντείνουν τον διάλογό τους «για τα μεγάλα, παγκόσμια θέματα και ιδίως για εκείνα που σχετίζονται με τον πόλεμο στην Ουκρανία, όπως η επισιτιστική ασφάλεια».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο Μπάιντεν μετέφερε στον Μακρόν το μήνυμα ότι είναι έτοιμος να συνεχίσουν τη στενή συνεργασία τους στα θέματα που αποτελούν προτεραιότητα και των δύο.

Παρόμοια τοποθέτηση έκανε και ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, που διαβεβαίωσε επίσης μέσω Twitter ότι στην Ουάσινγκτον «ανυπομονούμε να συνεχίσουμε τη στενή συνεργασία μας με τη Γαλλία για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων, ενισχύοντας τη μακρά και ισχυρή συμμαχία και φιλία μας».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα