Μπάιντεν: Να λειτουργήσει ξανά η Χάλκη

default image

Στην Τουρκία βρίσκεται ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο οποίος τάχθηκε για άλλη μια φορά υπέρ της επαναλειτουργίας της Θεολογικής σχολής της Χάλκης.

Με συνέντευξη στην τουρκική εφημερίδα Hurriyet, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, δήλωσε ότι η Τουρκία δεν πρέπει να καθυστερήσει άλλο την χορήγηση άδειας επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος αναφέρθηκε επίσης στην ανεκτικότητα της Τουρκίας για τις θρησκευτικές μειονότητες, επαίνεσε τον Ερντογάν για την επιστροφή των περιουσιών μη μουσουλμανικών βακουφίων και την καταβολή αποζημίωσης, προσθέτοντας ωστόσο ότι η μη χορήγηση άδειας για την επαναλειτουργία της Σχολής της Χάλκης συνιστά οιωνό ανωμαλίας που φαλκιδεύει την εικόνα της Τουρκίας.

Παράλληλα, χαιρέτισε το μήνυμα του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέ Ταγίπ Ερντογάν ότι ο πρόεδρος της Συρίας Ασααντ πρέπει να παραιτηθεί, την έκκληση του Ερντογάν προς την διεθνή κοινότητα να βοηθήσει τον λαό της Συρίας όπως και την υποστήριξη που επεφύλαξε η τουρκική κυβέρνηση προς την αντιπολίτευση της Συρίας.

Τέλος, τονίζοντας ότι ΗΠΑ και Τουρκία έχουν το ίδιο στρατηγικό όραμα παρά το γεγονός ότι ακολουθούν διαφορετικές τακτικές, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος αναφέρθηκε στην ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας ΗΠΑ-Τουρκίας – κυρίως στην αποστολή μη επανδρωμένων αεροσκαφών και επιθετικών ελικοπτέρων – και στις ενέργειες για την καταπολέμηση του ΡΚΚ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα