Μπάιντεν: Υπέγραψε το νομοσχέδιο για τον περιορισμό της οπλοκατοχής – “Θεού θέλοντος θα σώσει πολλές ζωές”

Μπάιντεν: Υπέγραψε το νομοσχέδιο για τον περιορισμό της οπλοκατοχής – “Θεού θέλοντος θα σώσει πολλές ζωές”
Τζο Μπάιντεν 2022 Pablo Martinez Monsivais/ AP Photo

Υπεγράφη το νομοσχέδιο για τον περιορισμό των εγκλημάτων με τη χρήση πυροβόλων όπλων από τον Αμερικανό πρόεδρο, η πρώτη σημαντική ομοσπονδιακή νομοθεσία για την αντιμετώπιση της ένοπλης βίας εδώ και δεκαετίες.

Το νομοσχέδιο που έχει ως στόχο να περιοριστούν τα εγκλήματα με τη χρήση πυροβόλων όπλων, το οποίο εγκρίθηκε χθες, Παρασκευή από τη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, υπέγραψε το Σάββατο (25/06) ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Πρόκειται για την πρώτη σημαντική ομοσπονδιακή νομοθεσία για την ασφάλεια των όπλων που ψηφίστηκε εδώ και δεκαετίες, σηματοδοτώντας μια σημαντική δικομματική ανακάλυψη σε ένα από τα πιο επίμαχα ζητήματα πολιτικής στην Ουάσιγκτον.

Θεού θέλοντος, (το νομοσχέδιο) θα σώσει πολλές ζωές“, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπάιντεν καθώς ολοκλήρωνε την υπογραφή του νομοσχεδίου στον Λευκό Οίκο.

Το νομοσχέδιο, με τίτλο “Διακομματικός νόμος για ασφαλέστερες κοινότητες” παρουσιάστηκε από τους Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές Τζον Κόρνιν από το Τέξας και Τομ Τίλις από τη Βόρεια Καρολίνα και τους Δημοκρατικούς Γερουσιαστές Κρις Μέρφι από το Κονέκτικατ και Κίρστεν Σινέμα από την Αριζόνα και πέρασε από τη Βουλή με ψήφους 234 υπέρ έναντι 193 κατά. Κανείς Δημοκρατικός δεν το καταψήφισε, ενώ 14 Ρεπουμπλικάνοι το στήριξαν, μια σπάνια ήττα για την αμερικανική οπλοβιομηχανία και το ισχυρό λόμπι υπέρ της οπλοκατοχής NRA.

Το πακέτο, όπως αναφέρει το CNN, το οποίο έρχεται στον απόηχο των πρόσφατων μαζικών πυροβολισμών στο δημοτικό σχολείο της πόλης Ουβάλντε του Τέξας και σε ένα σούπερ μάρκετ στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης, αποτελεί την πιο σημαντική νέα ομοσπονδιακή νομοθεσία για την αντιμετώπιση της ένοπλης βίας μετά τη 10ετή απαγόρευση των όπλων επίθεσης που έληξε το 1994, παρ’ όλο που δεν πετυχαίνει να απαγορεύσει τη χρήση όπλων και υπολείπεται πολύ από αυτό που υποστήριξε ο πρόεδρος Μπάιντεν και το κόμμα του.

“Αν και αυτό το νομοσχέδιο δεν κάνει ό,τι θέλω, περιλαμβάνει ενέργειες για τις οποίες ζήτησα εδώ και καιρό, οι οποίες θα σώσουν ζωές”, είπε χαρακτηριστικά ο Μπάιντεν. “Σήμερα λέμε κάτι παραπάνω από ‘φτάνει’. Λέμε περισσότερα από ‘φτάνει’. Αυτή τη φορά, όταν φαίνεται αδύνατο να γίνει κάτι στην Ουάσιγκτον, κάνουμε κάτι το σημαντικό”.

Και πρόσθεσε: “Εάν μπορούμε να καταλήξουμε σε συμβιβασμό για τα όπλα, θα πρέπει να είμαστε σε θέση να καταλήξουμε σε συμβιβασμό για άλλα κρίσιμα ζητήματα, από την υγειονομική περίθαλψη των βετεράνων μέχρι την αιχμή της αμερικανικής καινοτομίας και πολλά άλλα. Και δεν πρόκειται να τα παρατήσω ποτέ, αλλά αυτή είναι μια μνημειώδης μέρα“.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα