Μπαρνιέ για Brexit: Δεν είναι δυνατή μια μεταβατική περίοδος αορίστου διάρκειας

European Union chief Brexit negotiator Michel Barnier waits for the start of a General Affairs, Article 50, meeting at the EU Council building in Brussels on Tuesday, Feb. 27, 2018. (AP Photo/Geert Vanden Wijngaert)
European Union chief Brexit negotiator Michel Barnier waits for the start of a General Affairs, Article 50, meeting at the EU Council building in Brussels on Tuesday, Feb. 27, 2018. (AP Photo/Geert Vanden Wijngaert) AP

Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit εξέφρασε την ανησυχία του και για τις διαφορές που μένουν ανοιχτές με τους Βρετανούς, εξηγώντας πως ο "χρόνος τρέχει" έως τον Οκτώβριο

Παραμένουν οι σημαντικές διαφωνίες μεταξύ της ΕΕ και της Βρετανίας για τη λεγόμενη «μεταβατική περίοδο» που θα ακολουθήσει μετά την ημερομηνία εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ, λίγο μετά τη λήξη του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

«Δεν είναι δυνατή μια μεταβατική περίοδος αορίστου διάρκειας», δήλωσε ο Μισέλ Μπαρνιέ, σημειώνοντας πως φαίνεται ότι η Βρετανία επιθυμεί να κρατήσει "ανοιχτή" τη διάρκεια της μεταβατικής πριόδου. Ο Μπαρνιέ κατέστησε σαφές ότι η μεταβατική περίοδος, μετά το «διαζύγιο» που είναι προγραμματισμένο για τα τέλη Μαρτίου του 2019, θα πρέπει να είναι περιορισμένης διάρκειας και να τελειώσει, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή πρόταση, στις 31 Δεκεμβρίου 2020. Κατά την περίοδο αυτή, το ευρωπαϊκό κεκτημένο θα εξακολουθήσει να εφαρμόζεται στη Βρετανία, προκειμένου να είναι πιο εύκολη η μετάβαση για τις επιχειρήσεις και τους πολίτες, ωστόσο η Βρετανία δεν θα συμμετέχει στη διαδικασία λήψης αποφάσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο. "

Ο Μισέλ Μπαρνιέ εξέφρασε επίσης την ανησυχία του για τις διαφωνίες που παραμένουν, διότι, όπως εξήγησε, ο χρόνος περνάει και πρέπει μέχρι τον Οκτώβριο του 2018 να υπάρξει συμφωνία για την έξοδο της Βρετανίας, τη μεταβατική περίοδο και για τη μελλοντική σχέση με την ΕΕ.

Φωτό: AP Photo/Geert Vanden Wijngaert

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Brexit
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Brexit: Η ΕΕ προσφέρει 'μεταβατικό status quo' στη Βρετανία χωρίς δικαίωμα ψήφου

Βρετανία: Το UKIP απέπεμψε τον ηγέτη του για τα ρατσιστικά σχόλια της πρώην συντρόφου του

ADVERTISING

SHARE: