Μπατακλάν: Οι τελευταίες φωτογραφίες πριν το μακελειό

default image

H συναυλία των Eagles of Death Metal κατέληξε σε ένα φριχτό μακελειό που συγκλόνισε όλο τον πλανήτη. 89 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά την δολοφονική επίθεση του ISIS. Τα τελευταία καρέ πριν την απόλυτη τραγωδία, δόθηκαν στη δημοσιότητα (Pics)

Εκατοντάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στην αίθουσα του Μπατακλάν για να δουν τους Eagles of Death Metal.

Η γαλλική εφημερίδα 20 minutes έγραψε πως το ISIS είχε σαν στόχο του αίθουσα συναυλίας σαν αυτή του θεάτρου Μπατακλάν. Μικρή σκηνή που χωράει 1.500 άτομα και η διαφυγή είναι δύσκολη.

Ο Julien Pearce, δημοσιογράφος στο Europe 1 που ήταν στη συναυλία, ανέφερε πως οι τρομοκράτες είχαν χαρτογραφήσει το μέρος και το γνώριζαν καλά.

“Έφτασαν από το πίσω μέρος της αίθουσας, και είχαν απέναντι ένα πολυάριθμο κοινό το οποίο δεν είχε καμία διέξοδο, εκτός κι αν ανέβαινε πάνω στη σκηνή για να φύγει από πίσω. Αυτό δεν μπορούσε να γίνει φυσικά γιατί υπήρχαν κάγκελα που εμπόδιζαν να ανέβεις στη σκηνή. Άνθρωποι έτρεχαν πανικόβλητοι, υπήρχαν πτώματα παντού”.

Σύμφωνα με τον Julien Pearce, το μακελειό κράτησε δέκα με δεκαπέντε λεπτά. Οι ένοπλοι δεν φορούσαν κουκούλες, ήταν νέοι και είχαν απόλυτο έλεγχο των κινήσεών τους. Εκείνος σώθηκε γιατί τρύπωσε σε ένα δωμάτιο στο πλάι της σκηνής μαζί με άλλο κόσμο.


Εργαζόμενος του ειδησεογραφικού πρακτορείου Vantage News υπό το nickname, BestImage, έδωσε στη δημοσιότητα τις παρακάτω δύο φωτογραφίες τις οποίες δημοσίευσε πρώτη η Dailymail. Απεικονίζουν την αναμονή και τη χαρά του κοινού λίγο πριν ξεκινήσει η συναυλία.

 

Περισσότερα καρέ από την ώρα του live:

 

O φωτογράφος Manu Wino ήταν επίσης στη συναυλία. Χθες, ανέβασε φωτογραφίες στο προφίλ του στο Facebook, με το εξής μήνυμα:

Ces photos sont libres de droits, merci de ne pas les modifier, ni recadrage ni retouche supplémentaire.

Par respect pour les victimes, merci de n’en faire aucun usage commercial. Zip de la série disponible sur simple demande.

Peace, Love & Death Metal

Manu

——–

These pictures are copyright free, do not change them, resize them or anything…

No commercial use should be done with these pictures by respect to the victims. Zip file of the set available on demand.

Peace, Love & Death Metal

Manu

 

Η επίθεση σημειώθηκε την ώρα που η μπάντα έπαιζε το κομμάτι της, Kiss The Devil

Το βίντεο-ντοκουμέντο. Ο ντράμερ σκύβει για να σωθεί από τα πυρά:

Βίντεο της Le Monde μετά τη φονική επίθεση:

Οι παρακάτω εικόνες είναι πολύ σκληρές. Πρόκειται για το πρώτο βίντεο-ντοκουμέντο που έκανε τον γύρο του κόσμου. Σοροί κείτονται στην πλαϊνή πόρτα, άνθρωποι κρέμονται από τα παράθυρα του κτιρίου. Άλλοι προσπαθούν να απομακρύνουν τραυματίες από το σημείο σέρνοντάς τους.

Ένας επιζών που ονομάζεται Σεμπάστιαν και ο οποίος βοήθησε την έγκυο γυναίκα που κρέμονταν από το παράθυρο του Μπατακλάν, δήλωσε πως οι τρομοκράτες τους διέταξαν να ξαπλώσουν με το κεφάλι στο έδαφος.

“Μας είπαν: Είμαστε εδώ για να σας κάνουμε να νιώσετε όσα περνούν οι αθώοι άνθρωποι στη Συρία. Θα σφαγιάσουμε τους αθώους. Θέλουμε να το πείτε σε όλους”. “Μας εξήγησαν πως ήταν οι βομβαρδισμοί στη Συρία που τους ανάγκασαν να βρίσκονται εκεί” αναφέρει ο Σεμπαστιάν και σημειώνει: “Μας μετέφεραν στην αίθουσα όπου οι τραυματίες πάλευαν να κρατηθούν στη ζωή. Μας εξήγησαν πως αυτό δεν ήταν παρά η αρχή του πολέμου και ότι ήταν εκεί στο όνομα του ισλαμικού κράτους” σημείωσε.

Φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία της Γαλλίας μετά την επέμβαση της:

 

Ο Γάλλος διασωθέντας αναφέρει πως ζήτησαν την άποψή τους για τον αγώνα τους, όταν και επικράτησε σιωπή ή βεβιασμένα νεύματα επιδοκιμασίας με το φόβο της απειλής του όπλου. “Μας μετέφεραν στο διάδρομο όπου μας ανάγκασαν να σταθούμε στη σειρά και μας ζητούσαν να φωνάζουμε προς τους αστυνομικούς ώστε να μην εισβάλουν στο χώρο γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα απασφάλιζαν τα εκρηκτικά που έφεραν πάνω τους” αναφέρει και τονίζει πως όπως αποδείχτηκε δεν ήταν ζωσμένοι με βόμβες.

Μετά τα πρώτα εφιαλτικά λεπτά, όπου οι Τζιχαντιστές άνοιξαν πυρ και σκόρπισαν το θάνατο, θέλησαν να μιλήσουν με τους ομήρους. Αυτές τις συνομιλίες περιγράφει ο Γάλλος στο ραδιόφωνο. “Με ρώτησαν αν έχω πάνω μου φωτιά και αν τα χρήματα έχουν σημασία για μένα. Τότε μου ζήτησαν να κάψω ένα, δύο χαρτονομίσματα” αναφέρει για μια από τις συζητήσεις. Ο Σεμπαστιάν ήταν από τους ανθρώπους που βοήθησαν την έγκυο γυναίκα να μην πέσει στο κενό, αλλά δεν θεωρεί τον εαυτό του ήρωα: “Οι πραγματικοί ήρωες του Μπατακλάν είναι νεκροί, είναι εκείνοι που προστάτευσαν όλους εμάς τους υπόλοιπους”.

Σοκαριστική φωτογραφία που παραχώρησε ιδιώτης στη Dailymail μετά το μακελειό:

To ζευγάρι- σύμβολο της τραγωδίας στο Μπατακλάν

Το ζευγάρι που έγινε σύμβολο μετά το αιματοκύλισμα στο Μπατακλάν ανέβασε την τελευταία του φωτογραφία στο Instagram, λίγο πριν το μακελειό. Ο Ζιλ σκοτώθηκε, ενώ η σύντροφος του Μαριάν, κατάφερε να γλιτώσει.

 

Το μήνυμα που βρέθηκε στο Μπατακλάν πριν από την επίθεση

Ένα κινητό με χάρτη του θεάτρου Μπατακλάν και ένα μήνυμα με την παρακίνηση “πάμε” βρέθηκε κοντά στο θέατρο όπου δολοφονήθηκαν 89 άτομα από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Επιβεβαιώνοντας αναφορές στον γαλλικό ιστότοπο Mediapart και στο αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι CNN, η πηγή που συμμετείχε στις έρευνες, είπε ότι το κινητό βρέθηκε σε σκουπιδοτενεκέ κοντά στο θέατρο Μπατακλάν.

Με πληροφορίες από: Dailymail

Φωτογραφίες: Manu Wino, BestImage

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα