Μπορέλ: “Ο Πούτιν δεν μπλοφάρει για τα πυρηνικά όπλα”

Μπορέλ: “Ο Πούτιν δεν μπλοφάρει για τα πυρηνικά όπλα”
Βλαντίμιρ Πούτιν Grigory Sysoev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

"Καμπανάκι" για τις απειλές Πούτιν περί χρήσης πυρηνικών όπλων, έκρουσε η Ευρωπαϊκή Ένωση. "Ο πόλεμος έφτασε σε μια επικίνδυνη στιγμή".

Η ΕΕ πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη τις απειλές του Βλαντίμιρ Πούτιν ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στον πόλεμο με την Ουκρανία, δήλωσε ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής του μπλοκ, Ζοζέπ Μπορέλ.

Ο Ζοζέπ Μπορέλ, μιλώντας στο BBC, ανέφερε ότι ο πόλεμος έφτασε σε μια “επικίνδυνη στιγμή”, ενώ η Ρωσία προχώρησε σε μερική επιστράτευση και στο δημοψήφισμα για την προσάρτηση τεσσάρων περιοχών στη Ρωσία.

“Σίγουρα είναι μια επικίνδυνη στιγμή γιατί ο ρωσικός στρατός έχει σπρωχτεί σε μια γωνία και η αντίδραση του Πούτιν -απειλώντας με χρήση πυρηνικών όπλων- είναι πολύ κακή”, είπε ο κ. Μπορέλ.

Επτά μήνες από την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, οι αναλυτές συμφωνούν ότι οι δυνάμεις του Ρώσου προέδρου Πούτιν στο πίσω μέρος, αλλά είπε ότι πρέπει να βρεθεί μια “διπλωματική λύση”, αυτή που “διαφυλάσσει την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας”.

“Διαφορετικά, μπορούμε να τελειώσουμε τον πόλεμο, αλλά δεν θα έχουμε ειρήνη και θα έχουμε έναν άλλο πόλεμο”, είπε.

Σε μια σπάνια ομιλία του νωρίτερα αυτή την εβδομάδα , ο Πούτιν είπε ότι η χώρα του έχει “διάφορα όπλα καταστροφής” και ότι “θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας”, προσθέτοντας: “Δεν μπλοφάρω”.

“Όταν οι άνθρωποι λένε ότι δεν είναι μπλόφα, πρέπει να τους πάρεις στα σοβαρά”, πρόσθεσε ο Ζοζέπ Μπορέλ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version