Μπράνσον: Το πρόγραμμα της Virgin Galactic θα συνεχιστεί κανονικά

default image

Ο Μπράνσον δηλώνει ότι το πρόγραμμα τουριστικών διαστημικών πτήσεων της Virgin Galactic θα συνεχισθεί παρά τη μοιραία συντριβή του διαστημοπλοίου

Ο ιδρυτής της εταιρείας Virgin Galactic Ρίτσαρντ Μπάνσον δήλωσε σήμερα ότι θα επιμείνει στο σχέδιό του για τουριστικές διαστημικές πτήσεις μετά τη μοιραία συντριβή ενός τουριστικού διαστημοπλοίου στη διάρκεια δοκιμαστικής πτήσης που είχε αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας από τους δύο πιλότους του.

Ο Μπράνσον, ο οποίος θα επισκεφθεί τον τόπο του δυστυχήματος στην έρημο Μοχάβε της Καλιφόρνιας, χαρακτήρισε το δυστύχημα “συντριπτική απώλεια”, η οποία όμως δεν θα σημάνει το τέλος του κοινού προγράμματός του με την αμερικανική εταιρεία Scaled Composites.

“Γνωρίζαμε ανέκαθεν πως ο δρόμος για το διάστημα είναι εξαιρετικά δύσκολος και πως κάθε νέο σύστημα μεταφοράς έχει να αντιμετωπίσει κακές ημέρες νωρίς στην ιστορία του”, ανέφερε στον ιστότοπό του ο βρετανός επιχειρηματίας.

“Το διάστημα είναι δύσκολο — αλλά αξίζει τον κόπο”, πρόσθεσε. “Θα επιμείνουμε και θα προχωρήσουμε μαζί”.

Ο Μπράνσον αναμένεται να φθάσει στον τόπο της συντριβής σήμερα το πρωί (τοπική ώρα).

“Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι θα προχωρήσει”, δήλωσε προς το BBC ο Τζον Γκούντγουιν, ο οποίος έχει αγοράσει εισιτήριο για μια διαστημική πτήση της Virgin Galactic. “Όταν σκεφτείς τις πτήσεις πριν από 100 χρόνια, γίνονταν δυστυχήματα”.

Ο φυσικός Στίβεν Χόκινγκ, ο τραγουδιστής της ποπ Τζάστιν Μπίμπερ, ο κωμικός Ράσελ Μπραντ και ο ηθοποιός Άστον Κούτσερ πιστεύεται ότι είναι μεταξύ αυτών που έχουν δηλώσει υποψηφιότητα για ένα διαστημικό ταξίδι.

Η Virgin Galactic ανακοίνωσε πως έχει συγκεντρώσει συνολικά προκαταβολές 50 εκατ. στερλινών από περίπου 700 ανθρώπους που ελπίζουν να πετάξουν στο διάστημα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα