Μυστήρια μπάλα 41 κιλών από το διάστημα, έπεσε στις Μπαχάμες

Μυστήρια μπάλα 41 κιλών από το διάστημα, έπεσε στις Μπαχάμες
Μπαχάμες Shutterstock

Η σφαίρα τιτανίου, που φέρει ρωσική επιγραφή, βρέθηκε από γυναίκα που έκανε βόλτα στην παραλία. Για τι πρόκειται, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Μια μυστηριώδης σφαίρα τιτανίου καλυμμένη με ρωσικά σημάδια ανακαλύφθηκε σε μια παραλία στις Μπαχάμες και πιστεύεται ότι μπορεί να είναι μέρος ενός διαστημικού σκάφους.

Η μπάλα, η οποία ζυγίζει στα 41 κιλά, βρέθηκε από μια Βρετανίδα, η οποία περπατούσε στην παραλία και είδε να ξεπροβάλει από την άμμο ένα πράγμα σαν “ασημένιο φωτεινό φεγγάρι”.

“Πήγαμε να περπατήσουμε σε διαφορετικό σημείο από το συνηθισμένο και παρατήρησα αυτό το ασημένιο λαμπερό φεγγάρι να φαίνεται από την άμμο”, είπε στον Independent. “Μπορούσαμε να δούμε τα ρωσικά γράμματα στο πλάι, έτσι ξεκινήσαμε να σκάβουμε για να δούμε περισσότερα από αυτό, κάτι που ήταν λίγο τολμηρό, δεδομένου ότι δεν είχαμε ιδέα τι ήταν”, πρόσθεσε.

Αν και δεν είναι σίγουρο για το πώς η μπάλα κατέληξε να είναι θαμμένη στην παραλία, ορισμένοι εμπειρογνώμονες πιστεύουν ότι μπορεί να προήλθε από δορυφόρο ή διαστημόπλοιο.

Ο Mark Morabito, πρόεδρος της Virgin Galactic, ο οποίος επί του παρόντος εκπαιδεύεται να γίνει αστροναύτης, δήλωσε ότι είναι 99% βέβαιος ότι πρόκειται για δεξαμενή υδραζίνης από “κάποιου είδους έναν πύραυλο”. Αυτοί οι μη επανδρωμένοι πύραυλοι χρησιμοποιούνται για την εκτόξευση δορυφόρων στο διάστημα.

Το κείμενο στα ρωσικά που αναγράφεται στην μπάλα αναφέρει ότι το αντικείμενο έχει εύρος θερμοκρασίας λειτουργίας μεταξύ -170°C και -196°C.

Η Δρ Sarah Hudspith, αναπληρώτρια καθηγήτρια στα ρωσικά στο Πανεπιστήμιο του Λιντς, δήλωσε ότι πιστεύει ότι το αντικείμενο μπορεί να προέρχεται από την Κούβα, “δεδομένου ότι η Κούβα ήταν σύμμαχος της Σοβιετικής Ένωσης, από την οποία απέκτησε κάθε είδους εξοπλισμό”.

Ένας άλλος εμπειρογνώμονας, ο Δρ Martin Archer, ο οποίος είναι μέλος του UKRI Stephen Hawking Fellow στο Imperial College London, δήλωσε ότι τα περισσότερα δορυφορικά κομμάτια που επιστρέφουν στη Γη πέφτουν στον ωκεανό.

“Υπό ελεγχόμενες συνθήκες, οι χειριστές στοχεύουν συνήθως αυτά τα κομμάτια να απορροφηθούν και να καταστραφούν στο “νεκροταφείο διαστημικών σκαφών” σε ακατοίκητη περιοχή του νότιου Ειρηνικού Ωκεανού, με επίκεντρο το “Σημείο Νέμο” το πιο απομακρυσμένο σημείο από οποιοδήποτε κομμάτι στεριάς στη Γη”, είπε.

“Αλλά φυσικά, δεν εισέρχονται όλοι οι δορυφόροι στην ατμόσφαιρα υπό τέτοιες ελεγχόμενες συνθήκες”, πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version