Μυστήριο με τα στοιχεία του άνδρα που επιτέθηκε εναντίον αστυνομικού τμήματος στο Παρίσι

default image

Δεν ταυτίζονται τα στοιχεία που αναγράφονται στην προκήρυξη με τα δακτυλικά αποτυπώματα. Άνδρας που πέρασε από γερμανικό έδαφος σε κάθε περίπτωση ο δράστης

Μυστήριο γύρω από την επίθεση αγνώστου με εκρηκτικά στη συνοικία Μπαρμπέ στο Παρίσι, την Πέμπτη, ένα χρόνο από την αιματηρή τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία του Charlie Hebdo. Ο άνδρας που άφησε την τελευταία του πνοή στην οδό Γκουτ-Ορ του 18ου διαμερίσματος της γαλλικής πρωτεύουσας, έφερε εκρηκτικά ζωσμένα στη μπλούζα του.

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας χτένισαν όλη την περιοχή διενεργώντας ανακρίσεις και έρευνα προκειμένου να ταυτοποιήσουν τα στοιχεία του δράστη. Όπως σημειώνει ο ανακριτής πάνω στο δράστη βρέθηκε μια προκήρυξη στην οποία αποτυπωνόταν η σημαία του Ισλαμικού Κράτους, ενώ πριν πέσει από τις σφαίρες των αστυνομικών ο δράστης κράδαινε το όπλο του και φέρεται να φώναζε “Αλλάχ Ακμπάρ”.

Η γαλλική εφημερίδα Le Monde μεταδίδει πως το κείμενο που βρέθηκε πάνω στον νεκρό τρομοκράτη ξεκινούσε στα γαλλικά λέγοντας “Είμαι ο Αμπού”, ενώ στη συνέχεια ανέφερε το όνομά του “Tarek B.” και πως καταγόταν από την πόλη Τουνί. Το υπόλοιπο κείμενο ήταν γραμμένο στην αραβική γλώσσα και επιβεβαίωνε πως η επίθεση συνέβη ως απάντηση στους βομβαρδισμούς στη Συρία.

Ο χάρτης με το σημείο της επίθεσης

Το μυστήριο όμως βρίσκεται αλλού. Σε αντίθεση με την ταυτότητα του δράστη όπως αποτυπώνεται στο κείμενο της προκήρυξης, τα δακτυλικά αποτυπώματα του πτώματος δείχνουν αλλού. Πιο συγκεκριμένα, το πρόσωπο που φωτογραφίζεται από τα αποτελέσματα είναι ένας άνδρας, ο οποίος είχε συλληφθεί το 2013 για μια υπόθεση κλοπής και ο οποίος επρόκειτο από εκείνη την ημερομηνία και έπειτα να εγκαταλείψει τη γαλλική επικράτεια. Ο άνδρας είχε παρουσιαστεί στις γαλλικές αρχές με το όνομα Σαλάχ Αλί, δεν διέθετε χαρτιά για να επιβεβαιωθούν τα στοιχεία του, ενώ δήλωνε άστεγος, γεννημένος στην Καζαμπλάνκα του Μαρόκο.

Επιπλέον, στο κινητό τηλέφωνο του δράση βρέθηκαν μηνύματα που είχα σταλεί από γερμανικό έδαφος, ενώ και η SIM κάρτα του τηλεφώνου είναι γερμανική. Παρά τα ευρήματα πάντως και μέχρι την οριστική ταυτοποίηση του ατόμου, η υπουργός δικαιοσύνης Κριστιάν Τομπιρά δήλωσε πως δεν φαίνεται να υπάρχει καμιά “σύνδεση” με κέντρα ριζοσπαστικοποίησης στον εξτρεμισμό, μίλησε όμως για ευάλωτο ψυχολογικά άνδρα.

Πηγή: Le Monde

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα