Να του στείλουμε λουλούδια; Έξαλλος ο Ερντογάν, για την απελευθέρωση δημοσιογράφων

Να του στείλουμε λουλούδια; Έξαλλος ο Ερντογάν, για την απελευθέρωση δημοσιογράφων

Ο πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε ότι η απόφαση του δικαστηρίου να απελευθερώσει δυο δημοσιογράφους ήταν βήμα εναντίον της χώρας του, ενώ τους απείλησε ότι θα τους καταργήσει

Γεμάτο... αγκάθια φαίνεται πως ήταν τα τριαντάφυλλα που μοίρασε μόλις πριν από τρεις μέρες ο Αχμέτ Νταβούτογλου στις γυναίκες δημοσιογράφους, καθώς ο Ερντογάν με σημερινή του δήλωση απείλησε ευθέως το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας επειδή απελευθέρωσε δυο δημοσιογράφους.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επιβεβαιώνοντας ότι η Τουρκία κρατά τα σκήπτρα της χώρας που φιμώνει τους δημοσιογράφους και αποδεικνύοντας ότι η προ τριών ημερών εκδήλωση “αγάπης” προς τους δημοσιογράφους δεν ήταν παρά μια επικοινωνιακή φιέστα παρασύροντας και τον Έλληνα πρωθυπουργό, είπε πως η απελευθέρωση των δύο κρατούμενων δημοσιογράφων, ήταν ένα βήμα εναντίον της Τουρκίας, προειδοποιώντας το δικαστήριο πως η επανάληψη τέτοιων ενεργειών μπορεί να οδηγήσει σε αμφισβήτηση της ίδιας της ύπαρξής του.

"Ο θεσμός αυτός, με την ανάμιξη του προέδρου του και μερικών μελών, δεν απέφυγε να πάρει μια απόφαση που είναι εναντίον της χώρας και του λαού της, σ' ένα θέμα που αποτελεί ένα συγκεκριμένο παράδειγμα μιας από τις μεγαλύτερες επιθέσεις που έχουν γίνει πρόσφατα εναντίον της Τουρκίας", είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν σε συγκέντρωση στη νοτιοδυτική πόλη Μπούρντουρ (Πολυδώριον).

"Ελπίζω ότι το Συνταγματικό Δικαστήριο δεν θα αποπειραθεί και πάλι τέτοιες ενέργειες, οι οποίες θα θέσουν υπό συζήτηση την ύπαρξή του και τη νομιμότητά του", πρόσθεσε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία
SHARE: