Νάσβιλ: Η κοπέλα του δράστη είχε προειδοποιήσει την αστυνομία από το 2019

Νάσβιλ: Η κοπέλα του δράστη είχε προειδοποιήσει την αστυνομία από το 2019
Εικόνα από το σημείο στο Νάσβιλ όπου σημειώθηκε έκρηξη τροχόσπιτου AP

Ενήμερη από τον Αύγουστο του 2019 ήταν η αστυνομία για την ύποπτη δραστηριότητα του Άντονι Γουόρνερ στο τροχόσπιτό του, το οποίο ανατίναξε ανήμερα των Χριστουγέννων στο Νάσβιλ.

Πληθαίνουν διαρκώς τα στοιχεία που έρχονται στην επιφάνεια σχετικά με τον πρότερο βίο και τα σχέδια του Άντονι Γουόρνερ, με εξαίρεση το κίνητρό του που ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί για την έκρηξη που προκάλεσε ανήμερα των Χριστουγέννων στο Νάσβιλ, με αποτέλεσμα τον θάνατό του, τον τραυματισμό τριών ανθρώπων και τις σημαντικές φθορές σε 40 και πλέον επιχειρήσεις (μεταξύ αυτών και η AT&T).

Σύμφωνα με νέα δημοσιεύματα, η αστυνομία και το FBI γνώριζαν για την ύποπτη δραστηριότητα του δράση από τον Αύγουστο 2019. Κι αυτό διότι, η κοπέλα του είχε ενημερώσει τις αρχές πως ο ίδιος κατασκεύαζε βόμβες μέσα στο τροχόσπιτό του που ήταν παρκαρισμένο στην αυλή του σπιτιού του. Ωστόσο, οι έρευνες φαίνεται ότι ‘κόλλησαν” στη γραφειοκρατία.

Συγκεκριμένα, η αστυνομία είχε βρεθεί στο σπίτι της κοπέλας, που είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει, όπου βρήκε δύο όπλα, τα οποία, σύμφωνα με την ίδια, ανήκαν στον Άντονι Γουόρνερ, αναφέροντας παράλληλα πως ο -πρώην- φίλος της κατασκεύαζε βόμβες στο τροχόσπιτό του. Παράλληλα, ο δικηγόρος της, Ρέιμοντ Θρόκμορτον ενημέρωσε τις αρχές ότι ο 63χρονος μιλούσε συχνά για τον στρατό και την κατασκευή εκρηκτικών υλών.

Παρ’ όλα αυτά, όπως αναφέρει η σχετική έκθεση της αστυνομίας, όταν βρέθηκε σπίτι του για να ερευνήσει το τροχόσπιτο, ουδείς απάντησε, ενώ, δεδομένου ότι δεν είχε ένταλμα για να εισβάλει και να το ερευνήσει, αποχώρησε. Η επόμενη κίνηση της αστυνομίας ήταν να ειδοποιήσει μία ειδική μονάδα του FBI, αλλά και αυτή έπεσε στο κενό, καθώς η ίδια, μετά από έρευνα στον φάκελο του Γουόρνερ βρήκε μόλις μία σύλληψη για κατοχή μαριχουάνας από το μακρινό 1978. “Δεν εντοπίστηκαν στοιχεία για εγκληματική ενέργεια του δράστη γι’ αυτό και δεν έγιναν πρόσθετες ενέργειες”, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομία του Νάσβιλ.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα