Νατάσας Κάμπους: Ο απαγωγέας και βιαστής της κατέγραφε σε βίντεο τον βασανισμό της

Νατάσας Κάμπους: Ο απαγωγέας και βιαστής της κατέγραφε σε βίντεο τον βασανισμό της
© EPA

Βιβλίο αποκαλύπτει πως ο απαγωγέας της Νατάσας Κάμπους είχε καταγράψει σε βίντεο τους διαρκής βασανισμούς, στους οποίους υπέβαλλε το θύμα του

Ένα βιβλίο που δημοσιεύτηκε σήμερα στη Γερμανία αποκαλύπτει για πρώτη φορά ότι ο απαγωγέας της Νατάσας Κάμπους, της νεαρής Αυστριακής που κρατούσε αιχμάλωτη και κακοποιούσε για 8 χρόνια σε ένα υπόγειο κοντά στη Βιέννη, κατέγραψε σε βίντεο τον εφιάλτη του θύματός του.

Ο δημοσιογράφος και πρώην αστυνομικός από το Αμβούργο (βόρεια Γερμανία) Πίτερ Ράιχαρντ, επιβεβαιώνει στο βιβλίο του ("Die ganze beschämende Wahrheit", Όλη η επαίσχυντη αλήθεια) ότι ο Βόλφγκανγκ Πρικλόπιλ, ο άνδρας που απήγαγε τη μικρή Νατάσα το 1998 όταν ήταν σε ηλικία 10 ετών, γύρισε κατά τη διάρκεια της περιόδου της ομηρίας της 11 βίντεο όπου μαγνητοσκοπούσε το κοριτσάκι και κατόπιν την έφηβη κοπέλα.

Νατάσας Κάμπους: Ο απαγωγέας και βιαστής της κατέγραφε σε βίντεο τον βασανισμό της

Η αυστριακή αστυνομία είχε επιβεβαιώσει το 2006, όταν η Νατάσα Κάμπους κατάφερε να αποδράσει από την «φυλακή» της, ότι κάποια βίντεο είχαν ανακαλυφθεί στο σπίτι του απαγωγέα της, όμως δεν περιείχαν καμία σκηνή στην οποία να εμφανίζεται το θύμα, σύμφωνα με την αυστριακή εφημερίδα Die Presse.

Ο Ράιχαρντ από την πλευρά του επισημαίνει ότι έλαβε την άδεια της Κάμπους προκειμένου να συγγράψει το βιβλίο του και να αποκαλύψει την ύπαρξη αυτών των "ταινιών μικρού μήκους" σχεδόν 10 χρόνια μετά την απελευθέρωσή της.

Εξάλλου η ιστορία της νεαρής γυναίκας, που σήμερα είναι πλέον 28 ετών, συνεχίζει να προκαλεί τεράστιο ενδιαφέρον στην κοινή γνώμη, ιδίως στις γερμανόφωνες χώρες.

Όπως έγραψε η γερμανική εφημερίδα Bild, ένα από τα βίντεο αυτά δείχνει το παιδί σε ηλικία 10 ετών, «γυμνό, υποσιτισμένο, να διακρίνονται όλα της τα πλευρά. Υπακούοντας στα στρατιωτικά προστάγματα του Πρικλόπιλ, ανεβοκατεβαίνει τις σκάλες» ενώ εκείνος την ενθαρρύνει να συνεχίσει κι εκείνη του απαντά ότι τρέχει ήδη δύο ή τρεις ώρες.

Το Πάσχα του 2005, έχοντας περάσει 7 ολόκληρα χρόνια στα χέρια του απαγωγέα της, την υποχρέωσε να ψάξει για αυγά, γυμνή, στο σπίτι του Πρικλόπιλ. Εκείνος της φωνάζει: «κάνει κρύο, κάνει κρύο, κάνει ακόμα περισσότερο κρύο. Εσύ παγώνεις», κάτοπιν «τώρα καις».

 

Με το κεφάλι της ξυρισμένο, την υποχρεώνει να τον σερβίρει ενώ εκείνη δεν λαμβάνει παρά μία φέτα ψωμί για να τραφεί.

«Τι επιθυμείς να σε σερβίρω;» τον ρωτάει εκείνη, σύμφωνα με τα αποσπάσματα που δημοσίευσε η Bild.

«Ένα ποτήρι για εμένα, ανόητη!", της απαντάει.

Η Νατάσα Κάμπους απήχθη ενώ πήγαινε στο σχολείο της την 2α Μαρτίου του 1998 από τον Πρικλόπιλ, ηλικίας τότε 35 ετών, ο οποίος την κράτησε αιχμάλωτη σε ένα υπόγειο δωμάτιο επιφάνειας μικρότερης των 6 τετραγωνικών μέτρων, στο Στράσοφ, κοντά στη Βιέννη.

Παρέμεινε αιχμάλωτη για ένα διάστημα 3.096 ημερών. Την 28η Αυγούστου του 2006 κατάφερε να αποδράσει και ο Πρικλόπιλ αυτοκτόνησε το ίδιο βράδυ.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE: