ΝΑΤΟ: Αυξάνει τη βοήθεια σε Ουκρανία – “Οι ρωσικές επιθέσεις έχουν στόχο να πλήξουν το ηθικό των αμάχων”

ΝΑΤΟ: Αυξάνει τη βοήθεια σε Ουκρανία – “Οι ρωσικές επιθέσεις έχουν στόχο να πλήξουν το ηθικό των αμάχων”
O Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ AP Photo/Olivier Matthys

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ ανακοίνωσε ότι οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ θα αυξήσουν τη βοήθεια προς την Ουκρανία με στόχο της ανοικοδόμηση των ενεργειακών υποδομών που έχουν πληγεί κατά τη διάρκεια του πολέμου.

“Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ θα αυξήσουν τη βοήθεια προς την Ουκρανία, καθώς ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν χρησιμοποιεί το χειμώνα σαν όπλο, επειδή οι δυνάμεις του αποτυγχάνουν στο πεδίο της μάχης“, δήλωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

“Παραδώσαμε γεννήτριες και ανταλλακτικά και οι σύμμαχοι βοηθούν να ανοικοδομηθούν κατεστραμμένες υποδομές”, δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ στους δημοσιογράφους πριν από τη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, προσθέτοντας ότι η συνάντηση θα χρησιμεύσει ως πλατφόρμα για να αυξηθεί η δυτική βοήθεια για την ανοικοδόμηση των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας.

“Οι εσκεμμένες ρωσικές επιθέσεις εναντίον των βασικών υπηρεσιών – της θέρμανσης, του φωτός, του νερού, του αερίου- έχουν στόχο να προκαλέσουν όσο το δυνατόν περισσότερα βάσανα στους Ουκρανούς αμάχους σε μια προσπάθεια να σπάσει η δέσμευσή τους, η ενότητά τους στη μάχη εναντίον της ρωσικής εισβολής”, πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version