Στόλτενμπεργκ για Φινλανδία – Σουηδία: “Το ΝΑΤΟ έχει εμπειρία από διαφωνίες”

Στόλτενμπεργκ για Φινλανδία – Σουηδία: “Το ΝΑΤΟ έχει εμπειρία από διαφωνίες”
O Γενς Στόλντεμπεργκ AP

Ο Γενς Στόλντενμπεργκ επιχειρεί να υποβαθμίσει τη διαφωνία της Τουρκίας για την ένταξη στο ΝΑΤΟ της Φινλανδίας και της Σουηδίας.

Το ΝΑΤΟ θέλει να απαντήσει στις «ανησυχίες» που εξέφρασε η Τουρκία, η οποία απειλεί να μπλοκάρει την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στη συμμαχία, δήλωσε την Πέμπτη ο γενικός γραμματέας της, Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Ασφαλώς θέλουμε να απαντήσουμε στις ανησυχίες που εξέφρασε η Τουρκία» ώστε να βρεθεί «μια συμφωνία για να προχωρήσουμε προς τα εμπρός», είπε από την Κοπεγχάγη ο Στόλτενμπεργκ, δηλώνοντας «αισιόδοξος» ότι θα ληφθεί γρήγορα η απόφαση για τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ.

Ο Στόλτενμπεργκ σημείωσε ότι «δεν είναι ασυνήθιστο» κάποια χώρα μέλος να εκφράζει διαφορετικές απόψεις. «Έχουμε μεγάλη εμπειρία στο ΝΑΤΟ, όταν υπάρχει κάποια διαφορετική άποψη καθόμαστε κάτω και βρίσκουμε λύσεις», είπε στους δημοσιογράφους. «Είμαστε σε στενή επαφή με τη Φινλανδία, τη Σουηδία και την Τουρκία», πρόσθεσε.

Από το Λονδίνο, ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας Μπεν Ουάλας είπε ότι πιστεύει πως υπάρχει τρόπος να διευθετηθούν οι ανησυχίες της Τουρκίας για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας.

«Πιστεύω ότι υπάρχει τρόπος. Πιστεύω ότι στο τέλος θα φτάσουμε εκεί και είναι σημαντικό να ακούμε όλα τα μέλη και τις ανησυχίες τους στη διαδικασία αυτή και ασφαλώς θα ακούσουμε την Τουρκία», είπε ο Ουάλας μιλώντας στη Βουλή των Κοινοτήτων. Πρόσθεσε ότι σκοπεύει να μιλήσει για το θέμα με τον Τούρκο ομόλογό του.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version