Ναβάλνι: Πρόταση εισαγγελέα για επιπλέον ποινή φυλάκισης 13 ετών

Ναβάλνι: Πρόταση εισαγγελέα για επιπλέον ποινή φυλάκισης 13 ετών
Ο Αλεξέι Ναβάλνι Moscow City Court via AP, File

Σε επιπλέον 13 χρόνια φυλάκιση ζητούν να καταδικαστεί ο επικριτής του Κρεμλίνου, Αλεξέι Ναβάλνι, Ρώσοι εισαγγελείς. Τον κατηγορούν για απάτη και περιφρόνηση των δικαστικών κατηγοριών.

Την παράταση της ποινής φυλάκισης του Αλεξέι Ναβάλνι για επιπλέον 13 χρόνια ζητούν με πρότασή τους Ρώσοι Εισαγγελείς, σύμφωνα με όσα μετέδωσαν κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Οι Ρώσοι εισαγγελείς ζήτησαν την Τρίτη από δικαστήριο να καταδικάσει τον φυλακισμένο επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος εκτίει ήδη ποινή δυόμισι ετών σε σωφρονιστικό κατάστημα ανατολικά της Μόσχας, σε επιπλέον 13 χρόνια φυλάκιση για απάτη και περιφρόνηση των δικαστικών κατηγοριών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλεξέι Ναβάλνι παίρνει ξεκάθαρη θέση ενάντια στη ρωσική εισβολή και τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, καλώντας μάλιστα μέσω του Twitter τους πολίτες σε διαδηλώσεις ενάντια στον πόλεμο.

“Ο τρελός μανιακός Πούτιν θα σταματήσει το συντομότερο από τον λαό της Ρωσίας αν εναντιωθούμε τώρα στον πόλεμο”, αναφέρει ο Ναβάλνι σε μήνυμά του στον λογαριασμό του στο Instagram.

“Πρέπει να πηγαίνετε σε αντιπολεμικές διαδηλώσεις κάθε Σαββατοκύριακο, ακόμη κι αν φαίνεται ότι όλοι είτε έφυγαν ή φοβούνται… Είστε η ραχοκοκαλιά του κινήματος κατά του πολέμου και του θανάτου”, σημειώνει.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα