Ναύαρχος Λιβύης στο News 24/7: "Βλέπει" άμεσα στρατιωτική επέμβαση στην Τρίπολη

Ο Ναύαρχος Φάρατζ ελ Μαχντάουι, μιλώντας στο News 24/7, ανέφερε ότι ακόμη και από σήμερα πρέπει να περιμένουμε εξελίξεις στο μέτωπο της Τρίπολης.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο της Λιβύης μετά την εντολή του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ που κάλεσε τον στρατό να προωθηθεί στο κέντρο της Τρίπολης για την "τελική μάχη" όπως ο ίδιος την χαρακτήρισε, κατά της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης εθνικής ενότητας του πρωθυπουργού Φαρέζ ας Σάρατζ.

Τις εξελίξεις επιβεβαίωσε μιλώντας στο News 24/7 και ο ναύαρχος της Λιβύης, Φάρατζ ελ Μαχντάουι, λέγοντας πώς οι δυνάμεις του στρατού ήδη βρίσκονται στα προάστια της Τρίπολης και απέχουν λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο.

Οι κάτοικοι της Τρίπολης είναι μαζί μας

"Η εντολή που έχει δοθεί στον στρατό είναι σαφής. Να μπει στην Τρίπολη για να μπορέσουμε να αλλάξουμε την κυβέρνηση. Σήμερα θα έχουμε εξελίξεις. Οι κάτοικοι της Τρίπολης είναι μαζί μας" σημείωσε, λίγες μέρες μετά τις δηλώσεις του πως θα βουλιάξει τα τουρκικά πλοία αν εισέλθουν για έρευνες στη θαλάσσια περιοχή της Λιβύης.

"Όχι" στη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης

Αξίζει να σημειωθεί πώς οι ένοπλες δυνάμεις της Λιβύης υπό τον στρατηγό Χαλίφα Χαφτάρ, οι οποίες ελέγχουν το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας είναι αποφασισμένες να μην επιτρέψουν την υλοποίηση της συμφωνίας Τουρκίας - Λιβύης για την οριοθέτηση θαλάσσιων συνόρων και τη χάραξη νέας ΑΟΖ στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο αλ Μαχντάουι μιλά ελληνικά, καθώς είχε σπουδάσει στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων. Τις προηγούμενες ημέρες, είχε γράψει στα ελληνικά στο προφίλ του στο Facebook: «Θα απελευθερώσουμε την πρωτεύουσα, την Τρίπολη και θα καταστρέψουμε το τουρκικό όνειρο».

ΛΙΒΥΗ ΤΟΥΡΚΙΑ

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

24MEDIA NETWORK

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ GOOD NEWS