Νέα επεισόδια στην Τουρκία. Βία και χημικά κατά διαδηλωτών

default image

Επιμένουν οι διαδηλωτές στην Τουρκία. Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και το Σάββατο. Εκατοντάδες τραυματίες στο νοσοκομεία. Ερντογάν: "Δεν θα κάνω πίσω". Δείτε LIVE ΕΙΚΟΝΑ (Pics+Vids)

Η τουρκική αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού για δεύτερη ημέρα σήμερα, προκειμένου να εμποδίσει την πρόσβαση εκατοντάδων διαδηλωτών στην πλατεία Ταξίμ, στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, όπου την Παρασκευή έγιναν βίαιες διαδηλώσεις με πολλούς τραυματίες.

Αντικυβερνητικοί διαδηλωτές φορώντας μαντίλια και χειρουργικές μάσκες και με το σύνθημα “Ενωμένοι κατά του φασισμού” ζητούσαν να παραιτηθεί η κυβέρνηση, καθώς προσπαθούν να διασχίσουν το δρόμο για να φθάσουν στην πλατεία Ταξίμ, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Διαδηλωτές ζητούν συμπαράσταση και βοήθεια μέσω Twitter, κάνοντας έκκληση να διαδοθεί ο αγώνας τους. (Hashtag: #occupygezi, #direngeziparki, #occupytaksim)

Λίγο νωρίτερα διαδηλωτές είχαν συγκρουστεί με την αστυνομία στη συνοικία Μπεσίκτας, στις όχθες του Βοσπόρου, και αφού είχαν διασχίσει μια γέφυρα, σε μια προσπάθειά τους να φθάσουν στην πλατεία Ταξίμ, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Για το απόγευμα του Σαββάτου, η αντιπολίτευση προγραμματίζει συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που θα καταλήξει στην πλατεία Ταξίμ.

Το κίνημα  διαμαρτυρίας, από τα μεγαλύτερα κατά της κυβέρνησης, ξεκίνησε από μια διαδήλωση κατά ενός επίμαχου οικιστικού σχεδίου του δήμου της Κωνσταντινούπολης η οποία κατεστάλη βίαια από την αστυνομία με αποτέλεσμα να τραυματιστούν εκατοντάδες άνθρωποι.

H κυβέρνηση Ερντογάν απαντά με υπέρμετρη βία και ο Τούρκος πρωθυπουργός έδωσε εντολή για ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στους δρόμους, ώστε να εκδιωχθούν οι διαδηλωτές. Μάλιστα ο Ερντογάν διεμήνυσε ότι τα έργα ανάπλασης στην Κωνσταντινούπολη θα προχωρήσουν.

Παρά την άγρια καταστολή, οι Τούρκοι πολίτες συνεχίζουν να διαμαρτύρονται και δεν δείχνουν διατεθειμένοι να υποχωρήσουν.

Οι αρχές δεν έχουν ανακοινώσει αριθμό τραυματιών, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για 2 νεκρούς, που δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα