Νέα πρόκληση Ερντογάν: Αδερφοί μας της “τουρκικής μειονότητας” διώκονται στην Ελλάδα

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Αδερφοί μας της “τουρκικής μειονότητας” διώκονται στην Ελλάδα
ΑΡ

Νέες προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν ο οποίος έκανε ξανά λόγο για "τουρκική" μειονότητα στην Ελλάδα και μάλιστα προχώρησε ενα βήμα παραπέρα μιλώντσας για "διωγμούς" σε βάρος της.

Σε νέες προκλητικότατες δηλώσεις κατά της Ελλάδας προχώρησε ο Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν από το βήμα της 38ης συνεδρίασης της COMCEC (Επιτροπή Οικονομικής και Εμπορικής Συνεργασίας Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας).

Όπως είπε οι μοσουλμάνοι καταπιέζονται στην Ελλάδα και στην Κύπρο. “Οι άδικες και παράνομες πρακτικές που ασκούνται εδώ και χρόνια κατά της μουσουλμανικής τουρκικής μειονότητας στην Ελλάδα συνεχίζονται κλιμακούμενες. Οι θρησκευτικοί ηγέτες των αδελφών μας στην Ελλάδα δεν αναγνωρίζονται. Τα θεμέλια και η περιουσία τους καταπατώνται. Δεν τους επιτρέπεται να διδάσκονται τη μητρική τους γλώσσα. Αρνούνται την ταυτότητα τους. Ο ισλαμικός κόσμος δεν πρέπει πλέον να μένει θεατής των δεινών των αδελφών μας που διώκονται στην Ελλάδα”.

Μιλώντσας για την Κύπρο είπε οτι “γνωρίζετε τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων τις οποίες υφίστανται οι Τουρκοκύπριοι αδελφοί μας, που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του ισλαμικού κόσμου. Πιστεύω ότι θα δώσετε την απαραίτητη υποστήριξη στην ΤΔΒΚ, η οποία είναι παρατηρητής στην Οργάνωση Τουρκικών Κρατών“.

Στον Τούρκο πρόεδρο απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. “Είναι γνωστό ότι η χώρα μας σέβεται απολύτως τα θρησκευτικά δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών και τηρεί απολύτως τις υποχρεώσεις της, όπως αυτές απορρέουν από το ελληνικό Σύνταγμα. Μακάρι αντίστοιχη της δικής μας συμπεριφοράς να είχαν και άλλες χώρες. Η Ιστορία προσφέρει αποστομωτικές απαντήσεις“, δήλωσε ειδικότερα ο κ. Οικονόμου στο πλαίσιο του briefing.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα