Νέα Υόρκη: Αθώοι δηλώνουν οι αστυνομικοί που χτύπησαν τον 75χρονο

Νέα Υόρκη: Αθώοι δηλώνουν οι αστυνομικοί που χτύπησαν τον 75χρονο

Τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για επίθεση δευτέρου βαθμού και αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς εγγύηση. Θα εμφανιστούν ξανά στο δικαστήριο στις 20 Ιουλίου.

Για επίθεση δευτέρου βαθμού κατηγορήθηκαν οι δύο αστυνομικοί της ομάδας έκτακτης ανάγκης στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης, που έσπρωξαν βίαια 75χρονο στη διάρκεια των διαδηλώσεων για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, με αποτέλεσμα ο ηλικιωμένος άντρας να τραυματιστεί στο κεφάλι και να διακομιστεί στο νοσοκομείο.

Οι Robert McCabe και Aaron Torgalski, όπως είναι τα ονόματά τους, οι οποίοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα άνευ αποδοχών μετά τη σύλληψή τους και προκάλεσαν την οργή αλλά κα την παραίτηση 57 αστυνομικών της συγκεκριμένης ομάδας δήλωσαν αθώοι, ενώ στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς εγγύηση και αναμένεται να εμφανιστούν ενώπιον του δικαστηρίου στις 20 Ιουλίου.


Υπενθυμίζεται πως ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο είχε ζητήσει την απόλυση των δύο αστυνομικών, ζητώντας την άμεση και δίκαιη παρέμβαση της εισαγγελίας, ενώ παράλληλα δήλωσε: “Όταν είδα το βίντεο, με πόνεσε το στομάχι μου. Θα ενθαρρύνω τον πληρεξούσιο να μην γίνουν αυτά που έγιναν στη Μινεάπολη. Οι άνθρωποι θέλουν απαντήσεις”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version