Νέες απειλές Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα να κάνει ένα βήμα πίσω αλλιώς θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται

Νέες απειλές Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα να κάνει ένα βήμα πίσω αλλιώς θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται
Μεβλούτ Τσαβούσογλου AP Photo/Khalil Hamra

Προκλητικός εμφανίστηκε για άλλη μια φορά ο Τούρκος ΥΠΕΞ, κάνοντας λόγο για παραβιάσεις των ειρηνευτικών συμφωνιών από την Ελλάδα. Επανέλαβε την απειλή του Ερντογάν "θα έρθουμε μια νύχτα ξαφνικά".

Νέες απειλές προς την Ελλάδα εξαπέλυσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε δηλώσεις που έκανε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον Ρουμάνο ομόλογό του, Μπογκντάν Αουρέσκου.

Συγκεκριμένα, με αφορμή τις στρατιωτικές ασκήσεις στα νησιά ο Τσαβούσογλου επανέλαβε ουσιαστικά την απειλή του Ερντογάν “θα έρθουμε μια νύχτα ξαφνικά” λέγοντας:

“Τα στρατιωτικοποιημένα από την Ελλάδα νησιά δόθηκαν στην Ελλάδα με τις συμφωνίες της Λωζάνης και του Παρισιού του 1923 και τους παραχωρήθηκαν με έναν όρο. Η Ελλάδα δεν μπορεί να στρατιωτικοποιήσει αυτά τα νησιά. Η Ελλάδα παραβιάζει ευθέως αυτές τις δύο συνθήκες. Η Ελλάδα είναι αυτή που δεν θέλει ειρήνη, παραβιάζει τις ειρηνευτικές συμφωνίες. Στείλαμε τα νομικά μας επιχειρήματα. Εξετάσαμε τις απαντήσεις. Οι απαντήσεις που περιέχουν καθαρά πολιτική δημαγωγία. Δεν μπορούν να προβάλουν νομικά επιχειρήματα”.

“Δεν είναι δυνατόν να παραμείνουμε σιωπηλοί απέναντι σε απειλές εναντίον μας, θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα. Εάν η Ελλάδα δεν θέλει ειρήνη, θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται. Δεν μπορούμε να σιωπήσουμε για τον αφοπλισμό των νησιών, θα κάνουμε τα απαραίτητα βήματα στο έδαφος”, συμπλήρωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τονίζοντας πως “πρέπει να σταματήσουν οι παραβιάσεις αυτών των νησιών”.

Ή η Ελλάδα θα κάνει ένα βήμα πίσω ή θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται. Γι’ αυτό και η δήλωση του Προέδρου μας “μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα”. Η Ελλάδα δεν πρέπει να ξεχνά ότι αυτός που σπέρνει τον άνεμο, θερίζει την καταιγίδα. Εάν δεν θέλετε ειρήνη, θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται. Ξαφνικά ένα βράδυ…”, είπε σε υψηλούς τόνους ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, ανέφερε: “Υπάρχει μια σύνδεση μεταξύ του καθεστώτος αυτών των νησιών, του καθεστώτος των νησιών που πρέπει να αφοπλιστούν και της κυριαρχίας τους. Υπάρχει μια άμεση σύνδεση. Εάν η Ελλάδα δεν εγκαταλείψει αυτές τις παραβιάσεις, θα συζητηθεί η κυριαρχία αυτών των νησιών“.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version