Νέες επιθέσεις Τραμπ κατά Ομπάμα

In this Friday, June 9, 2017, photo, President Donald Trump speaks on infrastructure at the Department of Transportation in Washington. Trump is expected to outline his new policy with Cuba next week, announcing steps that could reverse some of the changes made by former President Barack Obama to open commerce and travel after a half-century standoff with the communist island. (AP Photo/Andrew Harnik)
In this Friday, June 9, 2017, photo, President Donald Trump speaks on infrastructure at the Department of Transportation in Washington. Trump is expected to outline his new policy with Cuba next week, announcing steps that could reverse some of the changes made by former President Barack Obama to open commerce and travel after a half-century standoff with the communist island. (AP Photo/Andrew Harnik) AP

"Είχε την πληροφορία αλλά δεν έκανε τίποτα", είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατηγορώντας για ακόμη μια φορά τον Μπαράκ Ομπάμα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ενέτεινε αυτό το Σαββατοκύριακο τις επιθέσεις εναντίον του προκατόχου του Μπαράκ Ομπάμα, στον οποίο καταλογίζει ότι δεν έκανε «τίποτα» για να αντιμετωπίσει την εμπλοκή της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, την ώρα που η διαχείριση της υπόθεσης από τον πρώην πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος πυροδοτεί επικρίσεις και στους κόλπους του ίδιου του του κόμματος.

«Πρόκειται για ένα απίστευτο κόλπο. Κι αν είχαν την πληροφορία γιατί δεν έκαναν τίποτα; Έπρεπε να κάνουν κάτι» δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ σε μια συνέντευξη στην εκπομπή Fox and Friends, την οποία παραχώρησε την Παρασκευή και προβλήθηκε σήμερα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post την Παρασκευή, η κεντρική υπηρεσία πληροφοριών των ΗΠΑ είχε προειδοποιήσει τον Μπαράκ Ομπάμα από τον Αύγουστο του 2016 ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν είχε δώσει εντολή να διαπραχθούν κυβερνοεπιθέσεις εναντίον του Δημοκρατικού Κόμματος, με στόχο να υπονομεύει την υποψηφιότητα της Χίλαρι Κλίντον και να βοηθήσει τον Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

Τον Οκτώβριο όλες οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ κατήγγειλαν δημοσίως την εμπλοκή της Μόσχας. Τον Ιανουάριο, υποστηρίχθηκε ότι ο Πούτιν ήταν ο ιθύνων νους.

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος πολλαπλασίασε από την Παρασκευή τα tweet εναντίον της κυβέρνησης Ομπάμα, υπονοώντας ότι δεν αντέδρασε διότι «δεν ήθελε να βλάψει την Χίλαρι» Κλίντον.

«Αφού ενημέρωσαν πριν από τις εκλογές του 2016 την κυβέρνηση Ομπάμα ότι οι Ρώσοι παρεμβαίνουν, για ποιο λόγο δεν ελήφθη κανένα μέτρο; Επικεντρωθείτε σε εκείνους, όχι στον Τ» (Τραμπ), επισήμανε σε ένα μήνυμα στο Twitter χθες Σάββατο.

Ωστόσο ο ρόλος που διαδραμάτισε ο Μπαράκ Ομπάμα στο θέμα προκάλεσε ερωτήματα σήμερα, ακόμα κι εντός του κόμματός του.

Ο Άνταμ Σιφ, επικεφαλής των Δημοκρατικών στην επιτροπή Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, τον επέκρινε διότι δεν αντέδρασε νωρίτερα εναντίον της Μόσχας.

«Δεδομένης της σοβαρότητας της υπόθεσης, η κυβέρνηση έπρεπε να έχει επέμβει νωρίτερα εναντίον της Ρωσίας, να αποτρέψει και να επιβάλλει κυρώσεις στη Ρωσία νωρίτερα, πρόκειται για ένα σοβαρό σφάλμα» τόνισε ο ίδιος σε δηλώσεις του στο CNN.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τραμπ, Ομπάμα
SHARE: