Νέες παραβιάσεις της εκεχειρίας στη Συρία

Νέες παραβιάσεις της εκεχειρίας στη Συρία

Εννέα παραβιάσεις της εκεχειρίας κατέγραψε το Σάββατο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. "Τουρκία και Ιράν πρέπει ν' αναπτύξουν μια κοινή αντίληψη", δήλωσε ο Νταβούτογλου

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, δήλωσε το Σάββατο ότι κατέγραψε εννέα παραβιάσεις της εκεχειρίας στη Συρία, μέσα στο τελευταίο 24ωρο.

Σε ανακοίνωσή του, το ρωσικό ΥΠΑΜ τονίζει ότι υπήρξαν έξι παραβιάσεις στο Χαλέπι, μία στη Δαμασκό, μία στη Λατάκια και μία στη Νταράα. Επίσης, η συριακή επαρχία Ιντλίπ δέχτηκε επίθεση από το έδαφος της Τουρκίας, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Νταβούτογλου: Τουρκία και Ιράν πρέπει ν' αναπτύξουν μια κοινή αντίληψη

Η Τουρκία και το Ιράν πρέπει ν' αναπτύξουν μια κοινή αντίληψη, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την έξαρση των πολεμικών συγκρούσεων στην περιοχή τους, δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου στη διάρκεια της επίσκεψής του το Σάββατο, στην Τεχεράνη.

Οι δύο χώρες έχουν διαμετρικά αντίθετες προσεγγίσεις για τον πόλεμο στη Συρία. Το Ιράν είναι ένας βασικός σύμμαχος του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, ενώ η Τουρκία αποτελεί τον πιο σοβαρό επικριτή του.

Η άρση των διεθνών κυρώσεων κατά του Ιράν, σημαίνει ότι οι δύο χώρες μπορούν εύκολα ν' αυξήσουν το οικονομικό ύψος των διμερών σχέσεών τους, άνω των 30 δισ δολ ετησίως, επεσήμανε ο Τούρκος πρωθυπουργός στις δηλώσεις του, που μεταδόθηκαν ζωντανά από το τουρκικό κανάλι NTV news.

Από την άλλη μεριά, η Τεχεράνη έχει βρεθεί στο επίκεντρο σκληρής κριτικής από την Άγκυρα, για το επίπεδο στρατιωτικής υποστήριξης που προσφέρει στο συριακό στρατό, η επιχειρησιακή ικανότητα του οποίου, έχει ενισχύθηκε ουσιαστικά και από τις επιχειρήσεις αεροπορικής υποστήριξης και βομβαρδισμού της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Συρία
SHARE: