Νεκρός ο ηγέτης του ISIS, σύμφωνα με τα Συριακά ΜΜΕ

Νεκρός ο ηγέτης του ISIS, σύμφωνα με τα Συριακά ΜΜΕ

Τα Συριακά ΜΜΕ αναφέρουν επικαλούμενες πηγές προσκείμενες στο ΙSIS πως ο αλ-Μπαγκντάντι σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια αμερικανικής αεροπορικής επιδρομής

Συριακοί τοπικοί τηλεοπτικοί σταθμοί μεταδίδουν ότι σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στο Ισλαμικό Κράτος σκοτώθηκε ο ηγέτης της τρομοκρατικής οργάνωσης Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι.

Οι φιλοκυβερνητικοί σταθμοί Sama TV και al-Ekhbariya επικαλούνται πηγές προσκείμενες στο Ισλαμικό Κράτος και μεταδίδουν ότι σκοτώθηκε ο αλ-Μπαγκντάντι, χωρίς να δίνουν περισσότερες λεπτομέρειες.

Άλλες πληροφορίες φέρουν τον ηγέτη της τζιχαντιστικής οργάνωσης να σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια αμερικανικής αεροπορικής επιδρομής.

Στις 10 Ιουνίου, το ιρακινό τηλεοπτικό δίκτυο Al Sumariya είχε μεταδώσει, επικαλούμενο τοπικές πηγές στην επαρχία Νινευί, ότι ο αλ Μπαγκντάντι μαζί με διοικητές του Ισλαμικού Κράτους είχαν τραυματισθεί όταν αεροπορικές επιδρομές έθεσαν ως στόχο τα κρησφύγετα τους κοντά στα Σύρο-ιρακινά σύνορα.

Ο διεθνής συνασπισμός κατά του Ισλαμικού Κράτους δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες αυτές, αλλά δεν αρνήθηκε ότι πραγματοποιήθηκαν οι αναφερθείσες αεροπορικές επιδρομές.

Παράλληλα, το αμερικανικό δίκτυο USA Today τόνισε πως η διεθνής συμμαχία με επικεφαλής τις ΗΠΑ δεν μπορεί ακόμα να επιβεβαιώσει το θάνατό του, με τον συνταγματάρχη Κρις Γκάρνερ να περιορίζεται στις δηλώσεις του λέγοντας απλώς πως γνωρίζει τις σχετικές αναφορές.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Isis, Συρία
SHARE:

24Media Network