Νέο περιστατικό στις ΗΠΑ: Κάλεσε αστυνομικούς για βοήθεια και αυτοί την σκότωσαν

Νέο περιστατικό στις ΗΠΑ: Κάλεσε αστυνομικούς για βοήθεια και αυτοί την σκότωσαν

Η 40χρονη Αυστραλή, που είχε μετακομίσει στις ΗΠΑ για να παντρευτεί, φορούσε τις πιτζάμες της όταν δέχτηκε πυρά από αστυνομικό. Η κάμερα που έφεραν οι αστυνομικοί ήταν κλειστή

Αντιδράσεις και κατακραυγή, για μία ακόμη φορά, έχει προκαλέσει η υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, δολοφονία μίας γυναίκας από την Αυστραλία από αστυνομικό, στη Μινεσότα των ΗΠΑ, μετά από κλήση του θύματος στις αρχές για βοήθεια.

Η Justine Damond τραυματίστηκε θανάσιμα από έναν από τους δύο αστυνομικούς που έσπευσαν στο σπίτι της, το βράδυ του Σαββάτου, ανταποκρινόμενοι σε κλήση για πιθανή επίθεση σε στενάκι, στην γειτονιά της στη Μινεάπολη.

Το γραφείο Ποινικής Καταστολής της πολιτείας, που διερευνά τα περιστατικά πυροβολισμών με εμπλεκόμενους αστυνομικούς, ανακοίνωσε ότι δεν έχει διευκρινίσει, μέχρι στιγμής, τι συνέβη. Οι κάμερες που έφεραν οι αστυνομικοί, δεν ήταν ενεργοποιημένες κατά τη διάρκεια του συμβάντος, ανέφερε, χωρίς να απαντήσει για ποιον λόγο.

Η Minneapolis Star Tribune, επικαλούμενη τρεις ανώνυμες πηγές, σημειώνει ότι ένας από τους δύο αστυνομικούς πυροβόλησε την Damond, που φορούσε την πιτζάμα της, από το παράθυρο του περιπολικού, καθώς αυτή πλησίαζε αυτόν που καθόταν στη θέση του οδηγού για να του μιλήσει.

Ο τοπικός τηλεοπτικός σταθμός WCCO ανέφερε ότι ο αστυνομικός που πυροβόλησε ονομάζεται Mohammed Noor, είναι από την Σομαλία και εντάχθηκε στο σώμα το 2015.

ΜΜΕ της Αυστραλίας και φίλοι του θύματος, την περιέγραψαν ως μια 40χρονη δασκάλα γιόγκα και διαλογισμού, που είχε μετακομίσει από το Σίδνεϊ στη Μινεάπολη για να παντρευτεί τον σύντροφό της. Ένας άνδρας που αυτοπροσδιορίστηκε ως θετός γιος της είπε ότι είχε καλέσει την αστυνομία για να αναφέρει πιθανό έγκλημα.

“Άκουσε έναν θόρυβο στο στενάκι και κάλεσε την αστυνομία και οι αστυνομικοί εμφανίστηκαν. Και μετά, το επόμενο πράγμα που ξέρω είναι ότι πήραν τη ζωή της καλύτερης φίλης μου”, έγραψε στο facebook, ο Zach Damond.

Την Κυριακή εκατοντάδες άτομα συγκεντρώθηκαν στην γειτονιά του θύματος, ζητώντας απαντήσεις. “Η Justine θα έπρεπε να ήταν εδώ. Αυτό δεν έπρεπε να συμβεί. Και κανείς δεν λέει τίποτα. Δεν γίνεται μια γυναίκα να καλεί σε βοήθεια και να καταλήξει δολοφονημένη”, δήλωσε συμμετέχουσα στη συγκέντρωση.

Το περιστατικό αυτό είναι το τελευταίο μιας σειράς θανατηφόρων τραυματισμών πολιτών από αστυνομικά πυρά στην συγκεκριμένη πολιτεία. Πέρσι ο μοτοσυκλετιστής Philando Castile είχε δεχτεί πυροβολισμούς ενώ ήταν σταματημένος σε φανάρι. Ο αστυνομικός Jeronimo Yanez απαλλάχτηκε από τις κατηγορίες για ανθρωποκτονία. Η οικογένεια του θύματος δέχτηκε να κάνει διακανονισμό αντί 3 εκατ. δολαρίων, προκειμένου να μην καταθέσει αγωγή, σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

Πηγή: France24

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα