Netflix: Ομαδική αγωγή Ρώσων χρηστών για την αναστολή της πλατφόρμας

Netflix: Ομαδική αγωγή Ρώσων χρηστών για την αναστολή της πλατφόρμας
Netflix Getty Images/ISTOCK

Χρήστες του Netflix κατέθεσαν ομαδική αγωγή εναντίον της εταιρείας, για την αποχώρησή της από την εγχώρια αγορά μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ρώσοι χρήστες του Netflix κατέθεσαν ομαδική αγωγή εναντίον του κολοσσού μετάδοσης συνεχούς ροής για την αποχώρησή του από τη ρωσική αγορά, απαιτώντας αποζημίωση 60 εκατ. ρουβλίων (περίπου 670.149 ευρώ), μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Η εταιρία Netflix ανακοίνωσε τον Μάρτιο ότι ανέστειλε την υπηρεσία της στη Ρωσία και σταμάτησε προσωρινά όλα τα μελλοντικά σχέδια και τις εξαγορές στη χώρα καθώς αξιολογούσε τον αντίκτυπο της εισβολής της Μόσχας στην Ουκρανία.

«Σήμερα, νομική εταιρία που εκπροσωπεί τα συμφέροντα χρηστών του Netflix κατέθεσε ομαδική αγωγή εναντίον της αμερικανικής υπηρεσίας Netflix στο δικαστήριο της περιοχής Χαμοβνιτσέσκι της Μόσχας», ανέφερε το RIA, επικαλούμενο τη νομική εταιρία Chernyshov, Lukoyanov & Partners.

«Ο λόγος που κατατέθηκε η αγωγή ήταν η παραβίαση των δικαιωμάτων των Ρώσων χρηστών λόγω της μονομερούς άρνησης του Netflix να παρέχει υπηρεσίες στη Ρωσία».

Η εταιρία Netflix δεν αποκρίθηκε αμέσως σε αίτημα για σχόλια.

Πολλές ξένες εταιρίες έχουν ανακοινώσει προσωρινό κλείσιμο καταστημάτων και εργοστασίων στη Ρωσία ή έχουν πει πως αποχωρούν οριστικά αφότου η Μόσχα ξεκίνησε αυτό που αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου. Η Ουκρανία και η Δύση λένε πως η Ρωσία εξαπέλυσε απρόκλητο επιθετικό πόλεμο εναντίον της γειτονικής της χώρας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα