New York Times: Βίντεο ντοκουμέντο από την Μπούτσα – “Έτσι σκότωναν οι Ρώσοι στρατιώτες”

New York Times: Βίντεο ντοκουμέντο από την Μπούτσα – “Έτσι σκότωναν οι Ρώσοι στρατιώτες”

Έρευνα των New York Times φέρνει στο φως αποδεικτικά στοιχεία μιας ακόμα θηριωδίας των Ρώσων στη Μπούτσα. Στρατιώτες οδηγούν δεμένους, τον έναν πίσω από τον άλλον, οκτώ άνδρες για εκτέλεση.

Η εφημερίδα The New York Times, έδωσε στην δημοσιότητα τρία βίντεο, που συνιστούν κατά την εφημερίδα μαζί με μαρτυρίες ατόμων, αποδεικτικά στοιχεία μιας ακόμη θηριωδίας που διέπραξαν Ρώσοι αλεξιπτωτιστές στην Μπούτσα, προάστιο του Κιέβου στις αρχές του πολέμου.

Συγκεκριμένα τα βίντεο δείχνουν Ρώσους αλεξιπτωτιστές να οδηγούν δεμένους τον ένα πίσω από τον άλλο, τουλάχιστον οκτώ άνδρες, που στην πλειοψηφία τους ήταν μέλη τμημάτων της Εδαφικής άμυνας, τους οποίους εν συνεχεία εκτέλεσαν.

Στο βίντεο, που έχει καταγράψει το συμβάν από κάμερα ασφαλείας στις 4 Μαρτίου, φαίνεται πως οι Ρώσοι στρατιώτες οδηγούν τον έναν πίσω από τον άλλον εννέα άνδρες. Στη συνέχεια το βίντεο κόβεται. Οι δημοσιογράφοι των The New York Times ανέλυσαν δορυφορικές φωτογραφίες που ελήφθησαν μετά την αποχώρηση του ρωσικού στρατού από την Μπούτσα και λένε ότι κατέφεραν να ταυτοποιήσουν ορισμένους από τους εκτελεσθέντες και να αποκαταστήσουν το πως εξελίχθηκε η εν λόγω θηριωδία.

Οκτώ άτομα που ήσαν αυτόπτες μάρτυρες, μεταξύ των οποίων και ένας από αυτούς που τον οδηγούσαν για εκτέλεση, περιέγραψαν στους δημοσιογράφους τι ακριβώς συνέβη. Ο ένας είπε ότι επέζησε επειδή η σφαίρα δεν έβλαψε ζωτικά του όργανα, και ισχυρίσθηκε ότι προσποιήθηκε πως ήταν νεκρός, περίμενε να φύγουν οι στρατιώτες κι εν συνεχεία κρύφτηκε.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The New York Times, οι εκτελεσθέντες δεν έφεραν όπλα. Είχαν κρυφτεί σ’ ένα σπίτι στο οποίο τους εντόπισαν οι Ρώσοι τους οποίους η εφημερίδα χαρακτηρίζει ως αλεξιπτωτιστές. Ένα ακόμη βίντεο, το οποίο έδωσε στην εφημερίδα αυτόπτης μάρτυρας φαίνεται ένα τεθωρακισμένο με το σήμα V, το ανεπίσημο σύμβολο υποστήριξης της Ρωσίας στον πόλεμο της Ουκρανίας. Δυο φωνές πίσω από το πλάνο ακούγονται να μετράνε τα άτομα τα οποία αποκαλούν «ομήρους».

Στο τρίτο βίντεο που έχει ληφθεί από drone, φαίνονται τα πτώματα πάνω στην γη. Τα πτώματα βρίσκονταν στην αυλή κοντά σ’ ένα κτίριο γραφείων σχεδόν ένα μήνα . Η ανάλυση των δορυφορικών φωτογραφιών έδειξε ότι εκτέλεσαν τους άνδρες στην αυλή του κτιρίου γραφείων στην οδό Γιαμπλόμνσκαγια , γράφουν οι The New York Times.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών και το υπουργείο Άμυνας δεν ανταποκρίθηκαν στο αίτημα να σχολιάσουν την έρευνα των The New York Times.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version