Νόμιμη η μαριχουάνα και στη Νέα Υόρκη για ιατρικούς λόγους

default image

Η Πολιτεία της Νέας Υόρκης θα χαλαρώσει τη νομοθεσία για την κάνναβη. Υπέρ της καθολικής νομιμοποίησης οι περισσότερο πολίτες

Η Πολιτεία της Νέας Υόρκης επιτρέπει τη χρήση μαριχουάνας για ιατρικούς λόγους.

Ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο, ο οποίος τασσόταν κατά της νομιμοποίησης της ιατρικής χρήσης της κάνναβης, αποφάσισε τελικά να ανάψει “πράσινο φως” μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Η μαριχουάνα θα διατίθεται μόνο σε 20 νοσοκομεία για ασθενείς με καρκίνο, γλαύκωμα ή άλλα σοβαρά νοσήματα, βάσει των κριτηρίων που θέτει η ομοσπονδιακή νομοθεσία.

Σε σχετική ανακοίνωση αναμένεται να προβεί την προσεχή Τετάρτη ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης.

Ήδη, 20 Πολιτείες επιτρέπουν την ιατρική χρήση της κάνναβης. Το ερώτημα είναι πώς θα προμηθεύονται οι δικαιούχοι την κάνναβη τους, μιας και η παραγωγή κατ’ οίκον απαγορεύεται δια νόμου. Πιθανολογείται ότι θα δημιουργηθούν ειδικά καταστήματα διανομής ή θα πωλείται σε συγκεκριμένα φαρμακεία.

Η πλειοψηφία πάντως των κατοίκων του Μεγάλου Μήλου τάσσονται υπέρ της καθολικής νομιμοποίησης της μαριχουάνας στην Πολιτεία τους.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τετάρτη, το Κολοράντο έγινε η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που επέτρεψε σε καταστήματα να πωλούν μαριχουάνα για “ψυχαγωγικούς σκοπούς”. Τον ίδιο δρόμο αναμένεται να ακολουθήσει και η Ουάσινγκτον εντός του 2014.

(Πηγή: rt.com)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα