Norman Atlantic: Ταυτοποιήθηκε τρίτος Έλληνας νεκρός. Άγνωστη η τύχη 98 επιβατών

default image

Και τρίτος Έλληνας νεκρός στην τραγωδία του Norman Atlantic. Σοκάρει η παραδοχή του εισαγγελέα του Μπαρι για τους αγνοούμενους

Τρεις είναι οι Έλληνες που επισήμως έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς στο Norman Atlantic.

Το απόγευμα της Τετάρτης, ταυτοποιήθηκε και ο τρίτος νεκρός. Σύμφωνα με την Πρεσβεία της Ελλάδας στη Ρώμη, πρόκειται για τον Νικόλαο Παράσχη.

Ο άτυχος άνδρας από το χωριό Γερακαρία, 58 ετών και πατέρας δύο παιδιών, σύμφωνα με συγγενικό του πρόσωπο, έδωσε σημεία ζωής για τελευταία φορά το βράδυ του Σαββάτου, όταν ταξίδευε με το «Norman Atlantic» από την Πάτρα προς την Ανκόνα, μεταφέροντας λάδι. Έκτοτε δεν επικοινώνησε με κανέναν και δυστυχώς οι φόβοι της οικογένειας επαληθεύτηκαν.

Το αλαλούμ με την τύχη μεγάλου αριθμού επιβατών, συνεχίζεται, ενώ σοκάρει η παραδοχή του εισαγγελέα του Μπάρι, Τζιουζέππε Βόλπε.

“Ακόμη δεν γνωρίζουμε τι έχουν απογίνει ενενήντα οκτώ επιβάτες του Norman Atlantic” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Βόλπε, “τις τελευταίες ώρες έφτασαν στην Ελλάδα ογδόντα ναυαγοί με ένα ελικόπτερο και ένα εμπορικό πλοίο, αλλά δεν προκύπτει να υπάρχει κάποιο δεύτερο πλοίο, το οποίο να έχει επιβιβάσει διασωθέντες”.

Ο εισαγγελέας του Μπάρι προέβη στις νέες αυτές δηλώσεις μετά την άφιξη στο Μπρίντιζι του ελικοπτεροφόρου “Σαν Τζόρτζιο”, το βράδυ της Τρίτης, το οποίο μετέφερε 216 διασωθέντες, και του πλοίου Jannette, το οποίο αγκυροβόλησε σήμερα το πρωί στον Τάραντα, με 38 ναυαγούς.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το πλοίο Norman Atlantic έχει δεθεί σε ρυμουλκό, αλλά η κακοκαιρία δεν επιτρέπει την προσέγγισή του στην Κάτω Ιταλία. Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, θα ρυμουλκηθεί, τελικά, στο αλβανικό λιμάνι του Αυλώνα.

Στο Ελ. Βενιζέλος πολεμικό αεροσκάφος με ακόμα 21 Έλληνες διασωθέντες

Εν τω μεταξύ, αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας θα μεταφέρει 21 από τους διασωθέντες του πλοίου Norman Atlantic από το Μπρίντιζι στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Το αεροσκάφος θα απογειωθεί από την ιταλική πόλη το απόγευμα της Τετάρτης.

Νέα επιχείρηση εντοπισμού επιζώντων στην Αδριατική

Εξάλλου, ένα ελικόπτερο S- 70 του Πολεμικού Ναυτικού και ένα AB- 205 της Πολεμικής Αεροπορίας συμμετέχουν σε νέα επιχείρηση έρευνας στην Αδριατική για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων του ιταλικού πλοίου.

Τα υπόλοιπα εναέρια μέσα αποδεσμεύθηκαν των επιχειρήσεων έρευνας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα