Νορβηγία: Σκέψεις για μείωση της παραγωγής πετρελαίου

Νορβηγία: Σκέψεις για μείωση της παραγωγής πετρελαίου
Σταθμός εξαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Νορβηγία ASSOCIATED PRESS

Η Νορβηγία, που καλύπτει σχεδόν το 2% της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου, προτίθεται να μειώσει την παραγωγή αν επιτευχθεί παγκόσμια συμφωνία από τους μεγαλύτερους παραγωγούς ανά τον κόσμο.

Η Νορβηγία, ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου και φυσικού αερίου της δυτικής Ευρώπης, ανακοίνωσε το Σάββατο (04/04) ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου, εάν μια παγκόσμια συμφωνία για τη μείωση της προσφοράς επιτευχθεί από τους μεγαλύτερους παραγωγούς ανά τον κόσμο.

“Εάν μια ευρεία ομάδα παραγωγών συμφωνήσει να μειώσει σημαντικά την παραγωγή, η Νορβηγία θα εξετάσει μια μονομερή μείωση εάν αυτή υποστηρίζει τη διαχείριση των πόρων μας και την οικονομία μας”, δήλωσε η υπουργός Πετρελαίου και Ενέργειας της Νορβηγίας Τίνα Μπρου σε email που έστειλε στο Reuters.

Το υπουργείο παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην αγορά και διεξάγει διάλογο με άλλες χώρες παραγωγής πετρελαίου, πρόσθεσε.

Η Νορβηγία καλύπτει σχεδόν το 2% της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου. Τον Φεβρουάριο παρήγαγε 1,75 εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως. Η χώρα δεν είναι μέλος του ΟΠΕΚ.

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version