Νότια Αφρική: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος Τζέικομπ Ζούμα

South African President Jacob Zuma addresses the nation and press at the government's Union Buildings in Pretoria, South Africa, Wednesday, Feb. 14, 2018. South Africa's President Jacob Zuma says he will resign 'with immediate effect'(AP Photo/Themba Hadebe)
South African President Jacob Zuma addresses the nation and press at the government's Union Buildings in Pretoria, South Africa, Wednesday, Feb. 14, 2018. South Africa's President Jacob Zuma says he will resign 'with immediate effect'(AP Photo/Themba Hadebe) AP

Συμμορφώθηκε με την απόφαση του Αφρικανικού Εθνικού Κογκρέσου (ANC), του κυβερνώντος κόμματος της χώρας, να απομακρυνθεί από την προεδρία

Ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Τζέικομπ Ζούμα παραιτήθηκε από τη θέση του, αποφασίζοντας να συμμορφωθεί με την απόφαση του Αφρικανικού Εθνικού Κογκρέσου (ANC), του κυβερνώντος κόμματος της Νότιας Αφρικής να τον απομακρύνει από το αξίωμα του προέδρου της χώρας.

Σε μια 30λεπτη αποχαιρετιστήρια ομιλία του προς το έθνος ο 75χρονος Ζούμα δήλωσε ότι διαφωνεί με τον τρόπο που το ANC τον οδήγησε στην πρόωρη αποχώρηση μετά την εκλογή του Σίριλ Ραμαφόσα στη θέση του προέδρου του κόμματος τον Δεκέμβριο.

(Φωτογραφία: AP / Themba Hadebe)

ADVERTISING

SHARE: