Νότια Κορέα: Στρατιώτης εκτέλεσε πέντε συναδέλφους του

default image

Μακελειό στη Ν. Κορέα. Στρατιώτης σε αμόκ σκότωσε συναδέλφους του. Ανθρωποκυνηγητό και ανταλλαγές πυροβολισμών

Άνδρες του στρατού της Νότιας Κορέας εντόπισαν και αντάλλαξαν πυρά με έναν στρατιώτη ο οποίος το Σάββατο πυροβόλησε και σκότωσε πέντε συναδέλφους του σε φυλάκιο κοντά στη μεθόριο με τη Βόρεια Κορέα, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο στρατιώτης πυροβόλησε εναντίον των συναδέλφων του που τον καταζητούσαν μετά το περιστατικό του Σαββάτου, όταν τον περικύκλωσαν κοντά σε ένα δημοτικό σχολείο της περιοχής Γκοσεόνγκ, ανέφεραν το ειδησεογραφικό πρακτορείο Yonhap και το τηλεοπτικό κανάλι YTN.

Από τα πυρά τραυματίστηκε στο χέρι ένας αξιωματικός. Οι στρατιώτες έχουν λάβει εντολή να πυροβολήσουν και να σκοτώσουν τον δράστη εάν δεν παραδοθεί, πρόσθεσε η τηλεόραση.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, στην περιοχή έχουν σπεύσει και οι γονείς του νεαρού και η μητέρα του προσπάθησε να μεσολαβήσει και να τον πείσει να παραδοθεί στις αρχές.

Ο στρατιώτης, που σύμφωνα με το Yonhap ονομάζεται Λιμ, σκότωσε πέντε συναδέλφους του και τραυμάτισε άλλους επτά αργά το απόγευμα του Σαββάτου σε μια ορεινή περιοχή που συνορεύει με τη Βόρεια Κορέα. Πρόλαβε να φύγει από τη μονάδα του και αμέσως ο στρατός εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό, με τη συμμετοχή ανδρών των ειδικών δυνάμεων και ελικοπτέρων, για τον εντοπισμό του.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα