Ντάλας: Οι Αρχές ανησυχούν για νέα κρούσματα. Προετοιμάζονται για τη “ρεαλιστική πιθανότητα”

default image

Οι αρχές του Ντάλας εκτιμούν ότι ενδέχεται να υπάρχουν και άλλα κρούσματα. Η Ουάσινγκτον θα προσφέρει 5 εκατ. δολάρια στη Λιβερία

Οι αρχές της κομητείας του Ντάλας στις ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι αναμένουν νέα πιθανά κρούσματα του ιού Έμπολα, μετά τη μόλυνση και δεύτερου μέλους του νοσηλευτικού προσωπικού που φρόντιζε τον λιβεριανής καταγωγής άνδρα που νοσηλευόταν στο Πρεσβυτεριανό Νοσοκομείο του Τέξας.

«Προετοιμαζόμαστε για το ενδεχόμενο να υπάρχουν και άλλα (κρούσματα), είναι μια πολύ ρεαλιστική πιθανότητα», δήλωσε ο επικεφαλής των αρχών της κομητείας του Ντάλας Κλέι Τζενκινς.

Ο δήμαρχος του Ντάλας Μάικ Ρόουλινγκς σημείωσε ότι ειδικοί απολύμαναν τις περιοχές που ενδέχεται να έχουν μολυνθεί, αφού ο νοσηλευτής διαγνώστηκε ότι έχει προσβληθεί από τον ιό Έμπολα, και ενημέρωσαν τους γείτονές του.

Ο δεύτερος νοσηλευτής που προσβάλλεται από τον ιό στο Ντάλας ζει μόνος του και δεν έχει κατοικίδια ζώα.

Το νοσοκομείο κάνει ό,τι μπορεί για να περιορίσει την εξάπλωση του ιού, διαβεβαίωσε ο δρ. Ντάνιελ Βάργκα της εταιρείας Texas Health Resources στην οποία ανήκει το νοσοκομείο.

Οικονομική βοήθεια 5 εκατ. δολαρίων στη Λιβερία

Την ίδια ώρα οι ΗΠΑ θα προσφέρουν βοήθεια 5 εκατομμυρίων δολαρίων (περίπου 4 εκατομμυρίων δολαρίων) στη Λιβερία ώστε να μπορέσει να αποζημιώσει το υγειονομικό προσωπικό της χώρας που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του ιού Έμπολα, ανακοίνωσε σήμερα η λιβεριανή προεδρία.

Η απόφαση ανακοινώθηκε από τον διοικητή της Αμερικανικής Υπηρεσίας για τη Διεθνή Ανάπτυξη (USAID) Ρατζίβ Σαχ έπειτα από συνάντηση που είχε χθες Τρίτη με την πρόεδρο της Λιβερίας Έλεν Τζόνσον-Σίρλιφ, κατά τη δεύτερη ημέρα της απεργίας του υγειονομικού προσωπικού της χώρας με αίτημα τη χορήγηση ενός επιδόματος «επικίνδυνης εργασίας».

Από την πλευρά του ο νορβηγός υπουργός Εξωτερικών Μπέργκε Μπρέντε, που συμμετείχε στη συνάντηση αυτή, ανακοίνωσε ότι η χώρα του θα παράσχει επιπλέον επιμελητειακή και χρηματική βοήθεια για την αντιμετώπιση της επιδημίας.

Η Νορβηγία θα αυξήσει κατά 75 εκατομμύρια κορώνες (περίπου 9 εκατ. ευρώ) τη συνολική της βοήθεια, ανεβάζοντάς την στα 329 εκατ. κορώνες (περίπου 39 εκατ. ευρώ), διευκρίνισε ο Μπρέντε.Παράλληλα 220 άνθρωποι, μεταξύ αυτών και γιατροί, έχουν δηλώσει εθελοντικά ότι επιθυμούν να συμμετάσχουν στη μάχη κατά της επιδημίας στη Σιέρα Λεόνε, διευκρίνισε η Νορβηγική Υπηρεσία Υγείας.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα